Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

30/09/2009 GE Energy – Turbinele eoliene 2,5xl de la GE Energy dispun de capacitati pentru temperaturi extrem de scazute

Cea mai avansata turbina eoliana de la GE Energy, de 2,5xl, este acum disponibila impreuna cu un pachet pentru temperaturi extrem de scazute (CWE). Adaugarea pachetului CWE garanteaza functionarea turbinelor eoliene de 2,5xl la temperaturi joase de pana la -30⁰C, precum si in regim de supravietuire, fara a fi puse in functiune, la temperaturi de pana la -40⁰C.

Pachetul CWE este deosebit de important pentru turbinele eoliene care functioneaza in Canada, unde temperaturile joase sunt des intalnite. La inceputul acestui an GE a anuntat ca turbinele de 2,5xl, deja consacrate in aplicatii din Europa si Asia, vor fi lansate in America de Nord in 2010.

Initial, pachetul CWE a fost realizat pentru turbinele eoliene de 1,5 megawati (MW) si a fost adaptat pentru turbinele 2,5xl, adica cel mai recent produs al tehnologiei pentru turbine eoliene dezvoltate de companie. „Cu cele peste 4.400 de turbine eoliene instalate in amplasamente caracterizate de temperaturi scazute, GE are o experienta indelungata privind punerea in functiune a turbinelor in conditii nefavorabile”, a declarat Victor Abate, vice presedinte al diviziei de resurse regenerabile, GE Energy.

Turbinele de 2.5xl reprezinta cea mai avansata tehnologie de turbine eoliene a GE din punct de vedere al eficientei, fiabilitatii si capacitatilor de conectare la retea. Sunt concepute astfel incat sa asigure cea mai mare productie anuala de energie din clasa lor si se bazeaza pe succesul turbinelor eoliene de 1,5 MW de la GE, adica cel mai des folosite unitati eoliene din lume, in prezent fiind instalate peste 12.000 de astfel de turbine.
Cu generatorul de 2,5 MW, turbinele de 2,5xl pot furniza o productie mai mare pentru proiecte realizate pe un teren mai restrans si datorita inaltelor performante acustice ale acestora distantele de recul fata de receptorii de zgomot pot fi minimizate, permitand instalarea unui numar mai mare de unitati pe o anumita suprafata de teren.

„In pofida provocarilor economice la nivel global, noi vedem in continuare oportunitati de crestere durabila in industria eoliana a Americii de Nord”, a afirmat Abate. „Adaugarea pachetului pentru temperaturi extrem de scazute la modelul nostru de 2,5xl dezvolta foarte mult capacitatile noastre de a face fata nevoilor diverse ale clientilor nostri”.

Conform Asociatiei Canadiene a Energiei Eoliene (CanWEA), Canada a depasit anul trecut o capacitate energetica eoliana instalata de 2.000 de megawati si se preconizeaza depasirea a 3.000 de megawati in 2009. In prezent, energia eoliana asigura aproximativ 1% din necesarul de electricitate al Canadei, turbinele eoliene din aceasta tara reprezentand o capacitate de productie de peste 2.800 megawati, suficient pentru a face fata nevoilor a peste 860.000 de locuinte. Provincia Ontario este in prezent lider in segmentul energiei eoliene in Canada, cu o capacitate instalata de 1.162 megawati, asigurand electricitate curata pentru 300.000 de locuinte.

In prezent, GE are o prezenta pregnanta in industria eoliana din Canada, cu o baza instalata de 938 MW (39%) la nivel national si 780 MW in Ontario (62%). De asemenea, GE este un sustinator important al initiativei „WindVision 2025” a asociatiei CanWEA de colaborare cu parteneri federali si din provincii in vederea asigurarii a 20% din electricitatea Canadei pe baza de energie eoliana pana in 2025, ajungand astfel la un numar de aproximativ 52.000 de noi locuri de munca „verzi” si noi investitii in valoare de 79 de miliarde USD la nivel national.

Despre GE Energy

GE Energy (www.ge.com/energy) este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologie pentru producerea si livrarea energiei din lume, inregistrand venituri totale de 29,3 miliarde USD in 2008. Cu sediul in Atlanta, Georgia, GE Energy opereaza in toate zonele industriei energetice, incluzand carbune, petrol, gaze naturale si energie nucleara, dar si resurse regenerabile precum apa, vantul, soarele si biogazul, alaturi de alti combustibili alternativi. Numeroase produse GE Energy sunt certificate in cadrul ”ecomagination”, initiativa GE la nivel de corporatie, pentru a aduce in mod agresiv pe piata noi tehnologii, care ii vor ajuta pe clienti sa se alinieze cerintelor ecologice tot mai exigente.

Despre GE

GE este o companie diversificata care opereaza la nivel global in domeniul infrastructurii, finantelor si media, pentru a face fata unor necesitati esentiale ale lumi contemporane. De la energie, apa, transporturi si sanatate pana la acces catre fonduri si informatii, GE deserveste clienti din peste 100 tari si are peste 300 000 angajati in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul web al companiei, la http://www.ge.com. GE inseamna Imagination at Work.

spot_img

Ultimele știri