Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

31/01/08 ANAR – Poluarea pe raul Bistrita a fost stopata

Ieri, 30 ianuarie 2008, in jurul orei 08.45, pe raul Bistrita, in zona localitatii Savinesti, judetul Neamt, a fost semnalata prezenta unei pelicule uleioase, care, datorita uzinarii, a ajuns pana la centrala hidroelectrica Buhusi. Fenomenul s-a produs datorita pierderii accidentale a unei cantitati de 60 litri de ulei de compresor, in urma avarierii unui rezervor de la SC GA-PRO-CO-CHEMICALS Savinesti, judetul Neamt. Poluarea a fost stopata ieri seara, in jurul orei 17.00.

In conformitate cu Legea Apelor nr. 107/1996, articolul 87, pct. 26, SC GA-PRO-CO CHEMICALS SRL Savinesti a fost sanctionata cu amenda contraventionala in valoare de 35.000 lei.

Administratia Nationala „Apele Romane”- Directia Apelor Siret, prin SGA Neamt si Bacau a intervenit imediat pentru stoparea la sursa a poluarii, cu baloti de paie si material absorbant in amonte de colectorul de ape uzate. S-au montat doua baraje absorbante: unul pentru colectarea materialului poluant din canalul Uzinei Hidroelectrice din zona Costisa, judetul Neamt, iar cel de-al doilea pentru stoparea irizatiilor in zona barajului de la acumularea Garleni, judetul Bacau.

S-a inchis preventiv derivatia din acumularea Garleni catre paraul Limpedea, care suplimenteaza alimentarea cu apa a frontului de captare Margineni si s-a redeschis astazi, 31.01.2008, la ora 11.30.

spot_img

Ultimele știri