Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

31/01/08 Siemens – Statia Enel din Fetesti a fost modernizata

STATIA ENEL DISTRIBUTIE DOBROGEA DIN FETESTI A FOST MODERNIZATA DE SIEMENS

– Prin modernizarea statiei 110/20 kV din Fetesti (Ialomita), Enel Distributie Dobrogea isi propune sa imbunatateasca siguranta si eficienta procesului de distributie a energiei electrice

– Investitia se ridica la peste 1,5 milioane euro, iar peste 16.000 clienti vor beneficia de ea

Bucuresti, 31 ianuarie 2008 – Enel Distributie Dobrogea avanseaza cu programul de investitii pentru reteaua electrica odata cu finalizarea modernizarii statiei electrice de 110/20 kV a Enel, de catre Siemens. Proiectul de investitie are o valoare totala de peste 1,5 milioane euro si face parte din programul substantial al Enel de imbunatatire a conditiilor de functionare a retelei si crestere a calitatii serviciilor catre clientii sai.

Statia de transformare reprezinta un punct cheie prin care se furnizeaza curent electric catre un numar de peste 16.000 de clienti din Fetesti si Insula Mare a Ialomitei, atat consumatori cansici cat si industriali si agricoli.

In urma modernizarii, statia de transformare indeplineste acum standardele europene de eficienta si siguranta. Prin lucrarile de modernizare, s-au inlocuit echipamentele vechi de inalta si medie tensiune, generand astfel beneficii considerabile: cresterea sigurantei in functionare a echipamentelor si reducerea timpilor de interventie in cazul intreruperilor de curent. De asemenea, modernizarea implica reducerea costurilor de intretinere, asigurarea unor conditii mai bune de siguranta a muncii pentru personal si o contributie semnificativa la protectia mediului inconjurator, prin eliminarea substantelor daunatoare din baterii.

„Modernizarea statiei de transformare din Fetesti vizeaza imbunatatirea conditiilor de distributie a energiei electrice, prin reducerea numarului si duratei intreruperilor in furnizarea energiei electrice. Astfel, facem un pas inainte in atingerea scopului nostru principal, de imbunatatire a calitatii serviciilor pentru consumatorii nostri. Proiectul este doar o parte a planurilor noastre ambitioase de investitii initiate inca din 2005, care vizeaza cresterea sigurantei retelelor de distributie in zonele unde opereaza Enel”, a declarat Directorul General al Enel Distributie Dobrogea si Banat, Dl. Domenico Cappellieri.

„Siemens are in plan participarea la cat mai multe proiecte de infrastructura, deoarece credem cu fermitate ca putem pune umarul la retehnologizarea Romaniei spre standarde internationale. Vom continua si anul acesta sa ne sprijinim partenerii asa cum facem si pentru Enel in livrarea unor lucrari care sa corespunda standardelor si cerintelor lor”, a declarat Directorul General al Siemens SRL, Dl. Adrian Baicusi.

Mai mult, in urma modernizarii, statia de transformare de la Fetesti este prevazuta pentru includerea in sistemul Telecontrol – o tehnologie introdusa de Enel in Banat si Dobrogea, care permite controlul de la distanta a operatiunilor retelei, astfel reducand semnificativ timpii de interventie in cazul defectiunilor retelei. Procesul de implementare pentru sistemul Telecontrol se afla in desfasurare, iar in prezent 25% din statiile de inalta tensiune din Banat si Dobrogea sunt echipate cu aceasta tehnologie.

Despre Enel

In acest moment, Enel are o prezenta semnificativa in Romania, prin Enel Energie care comercializeaza energie pe teritoriul tarii, si Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea care gestioneaza reteaua de energie electrica din aceste regiuni.
In urma finalizarii achizitiei Electrica Muntenia Sud, compania isi va dubla capacitatea detinuta in sectorul de distributie de elecricitate din Romania, ajungand la aproape 2,5 milioane de clienti, 124.000 km de retea si 5.700 de angajati.

Enel este cea mai mare companie de electricitate din Italia si cea de-a doua comapnie energetica prin capacitatea instalata. Enel produce, distribuie si comercializeaza electricitate si gaze naturale pe tot teriroriul Europei, in America de Nord si America Latina.

Despre Siemens

Siemens este cea mai mare companie din Romania care detine solutii inovatoare complete pentru urmatoarele segmente de activitate: Automatizari si Actionari, Energie, Solutii Industriale, Tehnologii pentru Cladiri, Transporturi, Solutii Medicale, Solutii si Servicii IT, Comunicatii si Iluminat. Cu o activitate de peste 100 de ani in Romania, Siemens are sediul central in Bucuresti, si o prezenta regionala in Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si are peste 3.700 de angajati. Dintre cele 15 companii Siemens din Romania, cinci sunt unitati de productie si cercertare.

spot_img

Ultimele știri