33 milioane de euro pentru inlocuirea conductelor cu azbest din sistemul de alimentare cu apa al Caracalului

in EcoLIFESTYLE 5 October 2013 464 Views

Sistemul de alimentare cu apa si canalizare din municipiul Caracal va intra incepand de anul viitor intr-un amplu proces de modernizare, lucrarile urmand sa fie finantate din fonduri europene, potrivit primarului municipiului Caracal, Eduard Ciocazanu.

Banii pentru modernizarea retelelor de apa si apa uzata, a statiilor de pompare, a statiei de epurare din Caracal vor veni incepand din 2014. Este vorba de aproximativ 33 milioane de euro si investitia este certa, stim si cat se va cheltui in fiecare an si care sunt etapele. Lucrarile vor fi facute prin Compania de Apa Olt, din care face parte si municipiul Caracal”, a spus Ciocazanu, citat de Agerpres.

El a mai spus ca actuala retea de alimentare cu apa nu a mai fost modernizata de peste 40 de ani si in prezent sunt inca folosite conducte cu azbest, care ar fi trebuit inlocuite de peste 10 ani, deoarece azbestul este periculos pentru sanatate.

Conductele cu azbest trebuiau eliminate din 2003 si inlocuirea lor va fi prioritara in noul proces de modernizare a retelei de apa potabila din Caracal”, a mentionat primarul municipiului.

Compania de Apa Olt (CAO) a accesat, in ultimii patru ani, fonduri europene in valoare totala de peste 72 de milioane de euro, pentru modernizarea retelelor de apa si apa uzata din municipiul Slatina, orasele Potcoava, Scornicesti si Draganesti, dar municipiul Caracal nu a fost cuprins in programul de modernizare deoarece fosta administratie locala a refuzat sa adere la CAO. Municipiul Caracal face parte din CAO din acest an, demersurile pentru aderare fiind incepute in 2012.

Comentarii

comentarii