330.000 de tone de microplastic ajung anual ├«n mediul ├«nconjur─âtor – studiu

in Poluare 5 September 2018 70 Views

Aproximativ 330 000 de tone de microplastice ajung ├«n mediu ├«nconjur─âtor ├«n fiecare an, potrivit unui studiu publicat de c─âtre organiza╚Ťia german─â de cercetare Fraunhofer Society.

Cea mai mare contribu┼úie la cantitatea total─â de microplastic – mici fragmente de plastic ce nu se descompun timp de mul┼úi ani ┼či afecteaz─â organismele ┼či ┼úesuturile care le absorb – o are industria anvelopelor, se arat─â ├«n studiu.

Fragmentele de microplastic ajung în mediul înconjurător în urma uzururii anvelopelor de la mașini, inclusiv vehicule, avioane, excavatoare, utilaje și biciclete.

Studiu: particule de microplastic găsite în 93% din apa îmbuteliată de marile companii

Al╚Ťi vinova╚Ťi majori care contribuie la poluarea cu microplastice sunt instala╚Ťiile de tratare a apelor reziduale, avioanele ╚Öi ╚Öantierele de construc╚Ťii, se arat─â ├«n studiu.

”Putem spune c─â microplasticele sunt deja prezente ├«n toate zonele din mediul ├«nconjur─âtor”, a declarat Leandra Hamann, una dintre autorii cercet─ârii.

De asemenea, un studiu de anul trecut a relevat c─â resturile microscopice┬ádin plastic provenite de la anvelope ╚Öi haine┬ásintetice polueaz─â mai mult apele dec├ót o face┬áplasticul ├«ntreg.┬á├Än plus, ├«n ╚Ť─ârile dezvoltate, ele sunt o surs─â mai┬ámare de poluare┬áa apelor dec├ót de╚Öeurile ├«ntregi din plastic.

Studiu: oamenii ar putea ingera mai mult de 100 microplastice la fiecare mas─â

 

Comentarii

comentarii