40 de persoane defavorizate angajate în 10 întreprinderi sociale care promovează turismul ecologic

in Business 26 February 2015 529 Views

10 întreprinderi sociale în domeniul ecoturismului vor fi înființate în acest an în județele Tulcea, Giurgiu și în București în cadrul proiectului TurEco desfășurat de Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă. În cadrul proiectului, 460 de persoane din categorii defavorizate vor fi instruiți pe tema economiei sociale, iar 40 vor fi angajați în cele 10 structuri. 

SONY DSC

Dintre cele 10 structuri de economie socială, șase vor activa în mediul rural, iar patru în mediul urban. Printre activitățile derulate de acestea se numără: realizarea de suveniruri, producție și comercializare a produselor de pescuit sportiv, centre de turism, birdwatching, fotografie și excursii.

Cele 10 întreprinderi sociale vor fi înființate la: Tulcea, Murighiol, Crișan, Maliuc, Greci, Măcin, Poșta, județul Giurgiu, și București. Structurile de economie socială vor fi coordonate de un Centru de Resurse pentru SES-uri. Obiectivul lor este de a crea locuri de muncă pentru persoanele din grupuri vulnerabile în structuri sustenabile.

Grupul țintă al proiectului este alcătuit din 460 de persoane provenind din categoriile vulnerabile: familii cu peste 2 copii, familii monoparentale, persoane care au părăsit timpuriu școala, persoane care locuiesc în comunități izolate, persoane care trăiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilități, persoane de etnie romă și tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului.

Puteți citi și:

Întreprinderile sociale nu rezistă pe piață în lipsa legislației

Cinci întreprinderi sociale care vor să salveze meșteșugurile

Comentarii

comentarii