5.500 de biserici din Marea Britanie vor folosi energie regenerabilă pentru a ajuta combaterea schimbărilor climatice

Mai mult de 5.500 de biserici din Marea Britanie, inclusiv unele dintre cele mai renumite catedrale ale Regatului Unit, au ales să treacă pe energie regenerabilă pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice.

Bisericile Angliei, împreună cu congregațiile catolice, baptiste, metodiste, Quaker și Salvarea Armatei, au făcut trecerea la 100% energie electrică regenerabilă, iar liderii bisericilor cer ca mai multe lăcaşuri de cult să urmeze exemplul.

Liderii bisericii au afirmat că schimbările climatice au fost „una dintre marile provocări morale ale timpului nostru” care au rănit cel mai mult pe oamenii săraci.

O biserică plăteşte în medie o factură anuală pentru energie în jurul valorii de 1.000 de lire sterline, astfel că se estimează că bisericile britanice au transferat în total mai mult de 5 milioane de lire sterline de la combustibili fosili către furnizorii de energie verde.

Bisericile au iniţiat o campanie, denumită Big Church Switch şi condusă de organizațiile creștine caritabile Christian Aid și Tearfund și de programul de mediu al Bisericii Angliei.

Parohiile se pot înscrie în program, mai ales că biserica națională a cumpărat grupul 2buy2, care alimentează puterea de cumpărare combinată pentru a negocia cel mai ieftin tarif posibil. Christian Aid a spus că tariful pentru energia din surse regenerabile era adesea mai ieftin decât cel pe care îl aveau combustibilii fosili.

Nicholas Holtam, episcopul de Salisbury și episcopul principal al Bisericii Angliei, a declarat: „Este fantastic să vedem că bisericile fac ceea ce pot pentru a se asigura că reduc impactul lor asupra mediului. Ele dau, de asemenea, un impuls pentru energia curată, care este esențială pentru reducerea emisiilor nocive de carbon. Schimbările climatice reprezintă o nedreptate enormă și dăunează celor săraci mai întâi și mai rău. Trecerea la surse responsabile de energie electrică poate părea un lucru mic ca atare, dar atunci când eforturile se unesc pot produce o diferență reală”.

Rowan Williams, fostul arhiepiscop de Canterbury și președintele organizaţiei Christian Aid, a declarat că Biserica Angliei a fost de acord să-și vândă acțiunile în companiile care utilizează combustibili fosili care nu sunt pe cale să atingă obiectivele acordului de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice.

„Bisericile fac parte dintr-o rețea globală și, astfel, adesea sunt foarte conștienți de situația fraților și surorilor noastre care suferă de secetă, inundații și condiții meteorologice extreme din întreaga lume”, a spus el.

El a cerut guvernului să stabilească o țintă de reducere a emisiilor din Marea Britanie la zero până în 2050 pentru a se asigura că Marea Britanie „rămâne un teren verde și plăcut acasă și un lider climatic în străinătate”.

spot_img

Ultimele știri