5 case în copaci eco-friendly pe care le poți vizita

in EcoLIFESTYLE 6 April 2018 126 Views

Casele în copaci sunt un tip de construcție prietenos cu mediul înconjurător și oferă vizitatorilor o experiență unică de recreere în mijlocul naturii, fiind o alegere tot mai populară în domeniul eco-turismului. Iată câteva dintre cele mai frumoase căsuțe în copaci pe care le poți vizita:

Papaya Playa Project, Mexic

Aflată în orașul Tulum de pe coasta Caraibelor, casa în copac de două etaje face parte din eco-resortul Papaya Playa Project. Casa este construită din lemn din surse locale și folosește o tehnică tradițională mayașă de construcție, și anume folosirea rășinii copacilor pentru a scădea în mod natural temperatura casei.

Papaya Playa au anunțat că vor să ajungă la zero emisii până la sfârșitul acestui an. Au implementat deja sisteme de energie solară și de reciclare a apei, angajează localnici și folosesc materiale obținute local.

Finca Bellavista, Costa Rica

Finca Bellavista este o comunitate care se întinde peste 2000 de metri pătrați în Costa Rica, incluzând o pădure tropicală, două râuri și grădini organice. Vizitatorii au șansa să ajungă față în față cu numeroasele specii de faună și floră aflate în Finca Bellavista.

Fondatorii comunității au salvat acum un deceniu terenul de la defrișare, transformându-l într-un sanctuar care protejează biodiversitatea și integrează turismul într-un mod prietenos cu natura.

Comunitatea încearcă să reducă la minim impactul asupra mediului. Cele 8 case în copaci și 6 căbănuțe permit deplasarea animalelor fără piedici, iar vizitatorii folosesc o rețea de tiroliene și platforme pentru a explora pădurea. Energia electrică este obținută din surse solare, iar majoritatea alimentelor sunt crescute în grădinile lor.

Gibbon Experience Project, Laos

Gibbon Experience oferă o aventură unică în pădurile bogate din Laos, vizitatorii fiind cazați în căsuțe aflate la înălțime, în coronamentul copacilor. De la debutul proiectului în 1996, Gibbon Experience s-au concentrat pe eforturile de a conserva și a reîmpăduri pădurile tropicale din regiune, implicând și susținând comunitățile locale și promovând eco-turismul.

Căsuțele în copaci aflate la înălțimea coronamentului oferă o perspectivă nouă asupra pădurii și a biodiversității bogate pe care o adăpostește.

Bíku Treehouse Retreat, Panama

BACA Architects au proiectat căsuțe în copaci pentru Biku Treehouse Retreat, aflat în arhipelagul Bocas del Toro în Panama. Arhitecții au luat în considerare factorii climatici când au creat forma atipică a căsuțelor. Formele structurilor de bambus permit redirecționarea apei de ploaie pentru a oferi ventilație naturală.

Complexul Biku Treehouse Retreat va fi alimentat din surse solare și va recicla apa de ploaie, folosind toalete ecologice și dușuri exterioare pentru a minimiza impactul asupra insulei. Construcția va fi gata anul viitor.

Treehotel, Suedia

Vizitatorii pot alege una dintre cele șapte căsuțe în copac cu design inedit aflate în complexul Treehotel, în nordul Suediei. Printre modele se numără o casă inspirată de cuibul unei păsări, o căsuță cu aspect de OZN și o căbănuță în formă de cub a cărei fațadă oglindește mediul înconjurător.

Materialele și tehnicile de construcție ale caselor sunt alese astfel încât să aibă un impact minim asupra mediului. Căsuțele sunt făcute din lemn care nu este tratat cu substanțe chimice, sunt bine izolate și sunt dotate cu sisteme de iluminat LED cu consum de energie redusă.

Green Report Shop Casa ECO

 

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii