5 recomand─âri pentru un picnic prietenos cu mediul

in EcoLIFESTYLE 3 April 2018 99 Views

Odată cu venirea primăverii, picnicul este o ocazie perfectă de a petrece timp în natură și a te bucura de beneficiile pe care aceasta le oferă. Înainte să pleci la drum, ia în considerare aceste recomandări pentru un picnic prietenos cu mediul înconjurător.

┬ęAna Moca-Grama

Nu te îndepărta prea tare de casă

Redu amprenta de carbon aleg├ónd un loc mai apropiat de cas─â, care nu necesit─â un drum lung cu ma╚Öina. Dac─â ╚Ötii un loc unde po╚Ťi ajunge cu mijloace de transport ├«n comun, cu bicicleta sau pe jos, cu at├ót mai bine!

Alege recipiente și ustensile refolosibile

Renun╚Ť─â la obiectele de unic─â folosin╚Ť─â care consum─â resurse ╚Öi polueaz─â mediul cu plastic. Investe╚Öte ├«n recipiente (vesel─â, termos) ╚Öi ustensile refolosibile (tac├ómuri, ╚Öervete), pe care le vei putea utiliza la fiecare picnic.

Nu l─âsa nicio urm─â dup─â tine

Zonele de picnic tind s─â devin─â pline de ambalaje de plastic ╚Öi alte de╚Öeuri, aruncate neglijent ├«n mijlocul naturii. Ai grij─â s─â nu la╚Öi niciun de╚Öeu ├«n urm─â, str├ónge-le ╚Öi separ─â-le astfel ├«nc├ót s─â le po╚Ťi recicla. Ia cu tine ni╚Öte pungi folosite de cump─âr─âturi ├«n caz c─â zona ├«n care mergi nu are co╚Öuri de gunoi.

Green Report Shop Produse ECO

C├ónd alegi m├óncarea pe care o vei consuma, evit─â pe c├ót posibil hrana din comer╚Ť disponibil─â ├«n ambalaje. Cump─âr─â ├«n schimb hran─â proasp─ât─â de la produc─âtori locali. M├óncarea preg─âtit─â acas─â va fi cu siguran╚Ť─â mai s─ân─âtoas─â ╚Öi te va ajuta s─â risipe╚Öti mai pu╚Ťin.

Respectă mediul înconjurător

C├ónd te plimbi prin natur─â, ai grij─â s─â nu calci pe plante. ├Änva╚Ť─â copiii s─â se joace cu grij─â ╚Öi s─â nu r─âneasc─â via╚Ťa natural─â. Supravegheaz─â cu aten╚Ťie animalele de companie. Evit─â s─â ascul╚Ťi muzic─â prea tare, sau renun╚Ť─â cu totul la muzic─â ╚Öi bucur─â-te de sunetele naturale.

Folose╚Öte ocazia pentru a ├«nv─â╚Ťa despre natur─â

Transform─â picnicul ├«ntr-o lec╚Ťie de ecologie! Documenteaz─â-te despre speciile din zona pe care o vei vizita ╚Öi ia cu tine un binoclu. Este o ocazie excelent─â pentru a ├«nv─â╚Ťa copiii despre mediul ├«nconjur─âtor. Pute╚Ťi ├«ncepe ├«mpreun─â un jurnal al naturii ├«n care s─â consemna╚Ťi speciile de plante ╚Öi de animale ├«nt├ólnite ├«n excursie. Asculta╚Ťi c├óntecele p─âs─ârilor ╚Öi ├«nv─â╚Ťa╚Ťi s─â le identifica╚Ťi.

Pute╚Ťi ├«nv─â╚Ťa ├«mpreun─â ╚Öi despre nori, cunoa╚Öterea acestora este o tehnic─â simpl─â de supravie╚Ťuire care va oferi o ├«n╚Ťelegere mai profund─â a naturii. Dac─â te afli l├óng─â o p─âdure, ia copiii cu tine la o plimbare ╚Öi observa╚Ťi ├«mpreun─â speciile de plante ╚Öi de animale ╚Öi rela╚Ťiile dintre ele.

Comentarii

comentarii