500.000 de mucuri de ţigară din Sectorul 3, colectate pentru a fi valorificate energetic

in CSR, Poluare 12 December 2019 403 Views

500.000 de mucuri de țigară au fost colectate în primele două luni de la debutul programului pilot al campaniei “Alege asumat un oraş curat”, prin care 300 de recipiente speciale pentru colectarea mucurilor de țigară au fost amplasate în zonele cele mai circulate din Sectorul 3.

Proiectul a fost demarat de British American Tobacco în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 al Capitalei și Green Academy.

„Sunt 500.000 de chiștoace care nu au ajuns pe stradă, ci au fost folosite ca sursă de energie. Le mulțumim fumătorilor care au ales să arunce chiștoacele în scrumierele special amplasate, aducând astfel un serviciu mediului și comunității”, a menționat Ileana Dumitru, director juridic și relații publice, British American Tobacco Aria Europa Centrală și de Sud.

Mucurile de țigară sunt colectate selectiv, stocate în containere de plastic și transportate la stația de sortare de unde sunt transmise împreună cu alte deșeuri valorificabile energetic către fabricile de ciment, în vederea valorificării prin incinerare cu recuperare energetică.

Mucurile de ţigară aruncate în mediul înconjurător afectează dezvoltarea plantelor

Campania are rolul de a deveni un reper pentru demersuri similare în alte zone ale Bucureștiului și în alte orașe.

 

Comentarii

comentarii