6 idei prin care po╚Ťi transforma un tricou vechi

in EcoLIFESTYLE 15 January 2016 2,088 Views

Una dintre rezolu╚Ťiile anului 2016 este s─â evit─âm fast fashion, iar o modalitate bun─â de a face asta este s─â reinvent─âm orice obiect vestimentar care zace nefolosit. ├Ä╚Ťi d─âm c├óteva idei prin care s─â pui ├«n valoare tricourile care nu te mai atrag.

1. Benti╚Ť─â pentru sal─â

╚śtim deja c─â vizitezi sala de sport m─âcar de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â, c─â doar vrei s─â ├«ncepi anul ├«n for╚Ť─â, a╚Öa c─â te sf─âtuim s─â transformi un tricou ├«ntr-o benti╚Ť─â care ├«╚Ťi va fi de mare folos. Taie partea de jos a unui tricou mai str├ómt (f─âr─â tiv), f─â un 8 pe orizontal─â, apoi mai rote╚Öte o dat─â. Pliaz─â benti╚Ťa de la jum─âtate ╚Öi gata!

bodyrocktv
bio-cosmetics.ro

2. Fuste pentru feti╚Ťe

Dac─â feti╚Ťa ta a prins deja gustul modei, atunci ajut-o s─â fie unic─â! Dintr-un tricou mare, poate de-al so╚Ťului, taie partea de jos (cu tot cu tiv). ├Äntoarce tricoul pe dos, iar acolo unde ai f─âcut t─âietura, f─â o margine cam de 5 centimetri. Coase de m├ón─â sau la ma╚Öin─â ╚Öi las─â un spa╚Ťiu pe unde o s─â introduci un elastic. Dup─â ce ai ├«ncheiat cus─âtura, distribuie materialul de pe elastic ├«n mod egal ╚Öi calc─â pu╚Ťin fusta, c─âci va ar─âta mult mai profi.

makeitloveit

3. Sacoșă

Traist─â, saco╚Ö─â, geant─â, pung─â sau chiar tolb─â, indiferent cum vrei s─â-i spui, important este s─â fie f─âcut─â dintr-un material reciclabil ╚Öi nu din plastic. Un tricou pe care l-ai iubit mult, dar care acum nu ├«╚Ťi mai vine este perfect pentru a transporta legumele de la pia╚Ť─â. A╚Öa protejezi mediul ╚Öi te bucuri ├«n continuare de pe imprimeu. Alege un tricou dintr-un material gros (cu c├ót e mai gros, cu c├ót va fi mai rezistent─â saco╚Öa). ├Äntoarce-l pe dos, taie-i m├ónecile ╚Öi f─â-l maiou, apoi ╚Öi g├ótul. F─â un semn la poale c├ót de lung─â vrei s─â fie traista, apoi taie de-a lungul tricoului franjuri la╚Ťi pe care o s─â-i ├«nnozi ├«ntre ei. ├Äntoarce tricoul la loc ╚Öi gata, ai o saco╚Ö─â gata de umplut cu legume proaspete!

mommypotamus

4. Un tricou franjurat

Dintr-un tricou vechi po╚Ťi face unul nou ╚Öi chiar la mod─â! Taie m├ónecile ╚Öi g├ótul unui tricou mai lung, apoi taie la poale franjuri lungi ╚Öi sub╚Ťiri. Cronometreaz─â-te ╚Öi s─â ne spui ╚Öi nou─â c├ót a durat!

craftsy

5. Fa╚Ť─â de pern─â

Nu prea ├«╚Ťi vine s─â por╚Ťi tricoul cump─ârat din New York, c─âci ├«╚Ťi vine fix ca un sac, ├«ns─â ai at├ótea amintiri frumoase din acea excursie, ├«nc├ót nici nu po╚Ťi s─â-l arunci. G─âse╚Öte o pernu╚Ť─â care s─â se potriveasc─â la dimensiuni cu tricoul, apoi decupeaz─â ├«n func╚Ťie de acele m─âsuri. Coase totul pe dos, iar la unul dintre capete fa un tiv de c├ó╚Ťiva centimetri ╚Öi coase c├ó╚Ťiva nasturi, ├«n caz c─â o s─â vrei s─â speli perna.

apartmenttherapy

6. Eșarfă

Dac─â ai un tricou dintr-un material foarte moale, ar fi ╚Öi p─âcat s─â nu-╚Ťi la╚Öi pielea s─â se bucure de el. Taie partea de jos, apoi f─â un 8 ╚Öi gata!

bloghonest

Surse foto: bodyrock.tv, makeit-loveit.com, mommypotamus.com, craftsy.com, apartmenttherapy.com, blog.honest.com.

Text de Oana Racheleanu

Comentarii

comentarii