6 vedete care luptă pentru protejarea mediului înconjurător

in EcoLIFESTYLE 4 November 2016 479 Views

Discursul lui Leonardo DiCaprio de la Premiile Oscar din 2016 a atras atenția întregii lumi asupra schimbările climatice, însă el nu este singura vedetă care luptă pentru protejarea mediului înconjurător.

6 vedete care luptă pentru protejarea mediului înconjurător

Leonardo DiCaprio promovează păstrarea sănătății și bunăstării tuturor locuitorilor Pământului, dar și a planetei în sine, încă din 1998, atunci când a înființat fundația care îi poartă numele. Însă momentul decisiv în definirea lui ca luptător incontestabil față de schimbările climatice a fost în 2016, atunci când la premiile Oscar a ținut un discurs ce a impresionat în masă.

„Schimbările climatice sunt reale, se întâmplă chiar acum. Este cea mai mare amenințare cu care se confruntă toate speciile existente. Trebuie să lucrăm împreună pentru a stopa acest lucru. Trebuie să sprijinim liderii din întreaga lume care nu vorbesc pentru marii poluatori, dar care vorbesc pentru întreaga omenire, pentru populațiile indigene, pentru miliarde și miliarde de oameni defavorizați care sunt cei mai afectați de acestea. Pentru copiii copiilor noștri, și pentru acei oameni ale căror voci au fost înecate de politica lăcomiei (…)  Să nu considerăm că Pământul ni se cuvine în mod necondiționat”, spunea el atunci.

“Before the flood” este mișcarea lui cea mai recentă privind schimbările climatice. În film, actorul întâlnește liderii lumii, inclusiv pe președintele american Barack Obama și Papa Francis pentru a sensibiliza.

Cu toate acestea, actorul se confruntă acum cu critici puternice în legătură cu acuzațiile de spălare de bani în Malaezia, iar unii cer ca el să părăsească funcția de mesager ONU al păcii.

Robert Redford

6 vedete care luptă pentru protejarea mediului înconjurător

Legenda Hollywood-ului a fost printre cele mai apreciate vedete de la conferința COP21 din Paris privind schimbările climatice, din 2015. Actorul octogenar luptă pentru a promova energiile nepoluante și pentru a proteja resursele naturale încă de la începutul anilor 1970.

După ce, în anii ’60, a cumpărat un teren în Utah, SUA, a organizat un festival de film, intitulat Sundance, în care a promovat ecologia. Mai târziu, a lansat un canal de televiziune, Sundance Channel, dedicat protejării mediului.

Sting

6 vedete care luptă pentru protejarea mediului înconjurător

Ca urmare a solicitării unui lider autohton, solistul The Police a fondat Rainforest International Foundation în 1989. Fundația dezvoltă proiecte de protecție a pădurilor tropicale din întreaga lume.

Cântărețul a participat la Marșul oamenilor pentru climă din 2014, unde l-a criticat pe Obama pentru că nu face suficient pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice.

Acum, la 64 de ani, înregistrează un nou album cu schimbările climatice ca subiect principal – o piesă este chiar dedicată scepticilor privind schimbările climatice.

Mark Ruffalo

6 vedete care luptă pentru protejarea mediului înconjurător

În afara ecranului, actorul care l-a jucat pe Hulk își folosește puterea pentru a susține dezvoltarea energiilor nepoluante și pentru a combate metodele de extracție poluante, cum ar fi fracturarea – el face parte din grupul „Artiștii împotriva Fracturării.

El conduce organizația non-profit Apărarea Apei, care vizează utilizarea tehnologiei și a angajamentului public pentru a menține apa curată.

Ruffalo a sprijinit, de asemenea, alte campanii de mediu, cum ar fi Proiectul soluțiilor, pentru a spori tranziția spre energie curată și regenerabilă 100%.

Björk

6 vedete care luptă pentru protejarea mediului înconjurător

Împreună cu David Bowie și Robert Plant, pe lângă mulți alți artiști, Bjork a semnat o scrisoare deschisă în 2015 cerând liderilor internaționali să ajungă la un acord privind schimbările climatice.

Cântăreața excentrică a participat, de asemenea, la mai multe evenimente pentru a lupta împotriva centralelor electrice și proiectelor de construire a barajelor în țara sa de origine, Islanda.

Jamie Oliver

6 vedete care luptă pentru protejarea mediului înconjurător

Deține în jur de 16 restaurante de caritate din întreaga lume, iar prin show-urile sale de televiziune promovează agricultura durabilă și aprovizionarea cu alimente curate.

“Pentru mine, relația dintre nutriție și mediu este una dintre problemele absolut esențiale cu care se confruntă planeta noastră și specia noastre”, a spus Oliver pentru OurPlanet, o revistă a Programului Națiunilor Unite pentru Mediu.

Gisele Bundchen

6 vedete care luptă pentru protejarea mediului înconjurător

Top modelul brazilian cu rădăcini germane a fost distins cu “Best Green International celebrity Award” în 2011.

Bundchen conduce o linie de șlapi creați din materiale prietenoase cu mediul pentru a strânge fonduri pentru eforturile de conservare a pădurii tropicale din Amazon. Împreună cu familia ei, ea a lansat Proiectul Apă Curată, pentru a pune în aplicare o gestionare durabilă a resurselor mediului și de a ajuta la recuperarea vegetației.

Modelul a fost desemnat Ambasador al Bunăvoinței pentru Programul de Mediu al Națiunilor Unite în 2009.

Comentarii

comentarii