60 de milioane de masini pe hidrogen pe strazi in 2050

in Transport 21 July 2008 63 Views

Principalele obstacole ale masinii pe hidrogen sunt pretul mare si lipsa infrastructurii de productie si distributie. Aceasta este concluzia Consiliului National de Cercetare din Statele Unite care a realizat un scenariu optim al dezvoltarii acestei tehnologii in SUA, informeaza GreenBiz.

Chiar si cu o crestere a investitiilor si cercetarii, costul celulelor de hidrogen nu va fi competitiv fata de combustibilii fosili inainte de 2023, arata raportul “Transitions to Alternative Transportation Technologies: A Focus on Hydrogen”. De asemenea, productia ar lua avant incepand cu 2015, cu un maximum de 2 milioane de masini pe strazi pana in 2020.

Dupa ce bariera costului va fi depasita, scenariul Consiliului arata ca vor fi 60 de milioane de masini pe hidrogen pana in 2035 si 200 de milioane pana in 2050.

Acest scenariu optim poate deveni realitate doar cu masuri si investitii serioase. Consiliul sustine ca guvernul trebuie sa investeasca pana la 55 de miliarde de dolari intre 2008 si 2023, iar sectorul privat trebuie sa investeasca 145 de miliarde de dolari in aceeasi perioada.

In prezent, guvernul federal deruleaza programul Hydrogen Fuel Initiative in valoare de 1,2 miliarde de dolari, iar pe coasta de vest, programul California Fuel Cell Partnership functioneaza pentru raspandirea folosirii masinilor pe hidrogen si a statiilor de alimentare.

Comentarii

comentarii