Uber: 60% dintre șoferii bucureșteni susțin alternativele la mașina personală

in Business, Transport, Video News 16 October 201787 Views

Aproape două treimi dintre șoferii bucureșteni (62%) se confruntă zilnic cu problema găsirii unui loc de parcare, în centru, la serviciu sau în zona unde locuiesc, potrivit datelor unui sondaj realizat de UBER la care au răspuns 2.770 de oameni care conduc prin București.

Zona cea mai problematică este centrul orașului, conform a 78,4% dintre respondenți

Lipsa locurilor de parcare este pe locul al doilea în topul problemelor privind circulația mașinilor în București, după aglomerație și urmată de starea proastă a străzilor. O altă problemă semnalată de peste 80 de respondenți sunt persoanele care percep taxa de parcare în mod abuziv.

De departe, zona cea mai problematică este centrul orașului, conform a 78,4% dintre respondenți, urmată în top de zonele rezidențiale și de cele de birouri.

Întrebați ce fac atunci când știu că trebuie să meargă într-o zonă cu puține locuri, 52% dintre respondenți au spus că aleg să meargă cu transportul în comun sau cu serviciile ca UBER, care oferă o alternativă la mașina personală. La capitolul soluții, cei mai multi respondenți susțin investițiile în infrastructură (82% dintre respondenți), urmate de încurajarea alternativelor la mașina personală – transport în comun, piste pentru biciclete, servicii ca UBER (60% dintre respondenți).

Numărul mare de mașini din București vs. „nevoia” de a deține o mașină. Care este legătura

De asemenea, 8 din 10 persoane au declarat că au parcat cel puțin o dată neregulamentar, petrecând adesea mai mult timp pentru a căuta un loc de parcare decât pentru a ajunge la destinație. 4 din 10 persoane recunosc că au fost implicate cel puțin o dată într-un conflict verbal sau fizic privind un loc de parcare.

Studiul a fost realizat de UBER ca parte a unei campanii menite să convingă bucureștenii să lase mai des mașina personală acasă și să folosească mai des transportul în comun sau UBER. Timp de o lună, cei care accesează platforma uber.com/grijaparcarii pot câștiga curse UBER, călătorii RATB sau călătorii cu metroul pentru o lună, astfel încât să fie convinși să își lase mai des mașina acasă.

Câți bani a alocat PMB pentru amenajarea a 10 parcări subterane

Câte locuri de parcare sunt în București și de câte avem nevoie

În București sunt 3.747 de  locuri de parcare aflate în custodia Administrației Străzilor.

Primăriile de sector administrează aproximativ 100.000 de parcări de reședință, aprobate în Comisia Tehnică de Circulație.

Există aproximativ 200.000 de parcări stradale nereglementate (numerotare din marcaj). În practică, numărul de mașini parcate tinde să fie mai mare.

Necesarul de locuri de parcare trebuie să fie minim egal cu numărul de mașini înmatriculate în Bucuresti (aproximativ 1,25 milioane la finalul anului trecut, potrivit datelor DRPCIV – n.r.), plus o marja de câteva mii de locuri pentru asigurarea gradului de rotaţie rezidenţă – serviciu, conform Strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

Sursă: Primăria Municipiului București

Comentarii

comentarii