Uber: 60% dintre ╚Öoferii bucure╚Öteni sus╚Ťin alternativele la ma╚Öina personal─â

in Business, Transport, Video News 16 October 201793 Views

Aproape două treimi dintre șoferii bucureșteni (62%) se confruntă zilnic cu problema găsirii unui loc de parcare, în centru, la serviciu sau în zona unde locuiesc, potrivit datelor unui sondaj realizat de UBER la care au răspuns 2.770 de oameni care conduc prin București.

Zona cea mai problematic─â este centrul ora╚Öului, conform a 78,4% dintre responden╚Ťi

Lipsa locurilor de parcare este pe locul al doilea ├«n topul problemelor privind circula╚Ťia ma╚Öinilor ├«n Bucure╚Öti, dup─â aglomera╚Ťie ╚Öi urmat─â de starea proast─â a str─âzilor. O alt─â problem─â semnalat─â de peste 80 de responden╚Ťi sunt persoanele care percep taxa de parcare ├«n mod abuziv.

De departe, zona cea mai problematic─â este centrul ora╚Öului, conform a 78,4% dintre responden╚Ťi, urmat─â ├«n top de zonele reziden╚Ťiale ╚Öi de cele de birouri.

├Äntreba╚Ťi ce fac atunci c├ónd ╚Ötiu c─â trebuie s─â mearg─â ├«ntr-o zon─â cu pu╚Ťine locuri, 52% dintre responden╚Ťi au spus c─â aleg s─â mearg─â cu transportul ├«n comun sau cu serviciile ca UBER, care ofer─â o alternativ─â la ma╚Öina personal─â. La capitolul solu╚Ťii, cei mai multi responden╚Ťi sus╚Ťin investi╚Ťiile ├«n infrastructur─â (82% dintre responden╚Ťi), urmate de ├«ncurajarea alternativelor la ma╚Öina personal─â – transport ├«n comun, piste pentru biciclete, servicii ca UBER (60% dintre responden╚Ťi).

Num─ârul mare de ma╚Öini din Bucure╚Öti vs. ÔÇ×nevoiaÔÇŁ de a de╚Ťine o ma╚Öin─â. Care este leg─âtura

De asemenea,┬á8 din 10 persoane au declarat c─â au parcat cel pu╚Ťin o dat─â neregulamentar, petrec├ónd adesea mai mult timp pentru a c─âuta un loc de parcare dec├ót pentru a ajunge la destina╚Ťie. 4 din 10 persoane recunosc c─â au fost implicate cel pu╚Ťin o dat─â ├«ntr-un conflict verbal sau fizic privind un loc de parcare.

Studiul a fost realizat de UBER ca parte a unei campanii menite să convingă bucureștenii să lase mai des mașina personală acasă și să folosească mai des transportul în comun sau UBER. Timp de o lună, cei care accesează platforma uber.com/grijaparcarii pot câștiga curse UBER, călătorii RATB sau călătorii cu metroul pentru o lună, astfel încât să fie convinși să își lase mai des mașina acasă.

C├ó╚Ťi bani a alocat PMB pentru amenajarea a 10 parc─âri subterane

Câte locuri de parcare sunt în București și de câte avem nevoie

├Än Bucure╚Öti sunt┬á3.747 de┬á locuri de parcare┬áaflate ├«n custodia┬áAdministra╚Ťiei Str─âzilor.

Prim─âriile de sector administreaz─â┬áaproximativ 100.000 de parc─âri de re╚Öedin╚Ť─â, aprobate ├«n Comisia Tehnic─â de Circula╚Ťie.

Există aproximativ 200.000 de parcări stradale nereglementate (numerotare din marcaj). În practică, numărul de mașini parcate tinde să fie mai mare.

Necesarul de locuri de parcare trebuie s─â fie minim egal cu num─ârul de ma╚Öini ├«nmatriculate ├«n Bucuresti┬á(aproximativ 1,25 milioane la finalul anului trecut, potrivit datelor DRPCIV ÔÇô n.r.), plus o marja de c├óteva mii de locuri pentru asigurarea gradului de rota┼úie reziden┼ú─â ÔÇô serviciu, conform Strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

Sursă: Primăria Municipiului București

Comentarii

comentarii