Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Gazele de seră generate de producția de carne ar putea crește cu 80%

_77045454_minced_beef-spl-1Un studiu elaborat de universitățile Cambridge și Aberdeen estimează că gazele de seră generate de producția de carne vor crește cu 80%, dacă populația lumii va continua să mănânce produse din carne și lactate din ce în ce mai mult, păstrând actualul ritm de creștere a consumului, potrivit BBC.

Studiul solicita oamenilor să se limiteze la două porții de carne roșie și șapte de pasăre pe săptămână, în condițiile în care tot mai multe persoane de pe glob adopta dieta americană ce include consum ridicat de carne și lactate.

Dacă ritmul creșterii consumului de carne și lactate continuă, tot mai multe păduri și câmpuri utilizate pentru culturi arabile vor fi transformate în pășuni, în condițiile în care fermierii vor încerca să facă față cererii.

Există legi de bază ale biofizicii de la care nu ne putem sustrage. Eficiența medie de conversie a hranei pentru animale este mai mică de 3%, iar cu cât mâncăm mai multă carne, cu atât avem nevoie de mai mult teren arabil pentru producerea de materii prime pentru animalele pe care le sacrificăm”, a declarat Bojana Bajzelj, conducatoarea studiului.

Despăduririle vor duce la creșterea emisiilor de carbon și sporirea șeptelului va duce la creșterea nivelului de metan și utilizării fertilizatorilor, ceea ce va accelera schimbările climatice.

O schimbare importantă în acest proces poate avea loc dacă populația globului învața să nu mai irosească mâncarea.

spot_img

Ultimele știri