Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ultimul avertisment înainte de colapsul climatic

clima„Un ultim avertisment” adresat omenirii  a fost dat de raportul Grupului Interguvernamental de experți în Domeniul Schimbărilor Climatice (IPCC) care atrage atenția că nu sunt luate suficiente măsuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, informează The Independent.

Potrivit IPCC, din punct de vedere tehnic și economic,  obiectivul care poate salva planeta, acela că temperatura medie globală să nu crească cu mai mult de 2 grade Celsius, ar putea fi încă atins.

Totodată, experți avertizează că pentru a putea să atingem obiectivul trebuie să reducem, în mod semnificativ, în deceniile următoare, folosirea combustibililor fosili și eliminarea completă a acestora până în anul 2100.

Pentru a avea o bună șansă de a ne menține sub 2 grade Celsius  și la costuri ce pot fi ușor de gestionat, emisiile ar trebui să scadă cu 40-70% la nivel global între 2010 și 2050 și să se apropie de zero sau chiar să scadă sub zero până în 2100. Avem oportunitatea și alegerea este în mâinile noastre”, a declarat Rajendra Pachauri, președintele IPCC.

spot_img

Ultimele știri