Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Dezastrele naturale au provocat pagube de 300 miliarde de dolari

ONU a cerut guvernelor și companiilor să accelereze investițiile în măsurile de contracarare a efectelor manifestarilor meteorologice violente generate de schimbările climatice, argumentând că o „investiție suplimentară” în fortificarea infrastructurii ar putea face o diferență crucială în atingerea obiectivelor naționale și internaționale de a pune capăt sărăciei, îmbunătățirea sănătății și educației, și asigurarea unei creșteri durabile și echitabile, informează businessgreen.com.

hurricane2-540x334

Apelul vine în urma rezutatelor publicate de ONU într-un nou raport care, printe altele, a oferit o evaluare globală privind reducerea riscului de dezastre. Raportul concluzionează că pagubele economice generate de dezastrele naturale la nivel mondial au ajuns la o medie cuprinsă între 250 de miliarde de dolari și 300 de miliarde de dolari și avertizează că, fără acțini urgente efectele schimbărilor climatice vor crește costurilor în viitor.

„Dacă noi nu orientăm către acțini de reducere a riscurilor, pierderile viitoare cauzate de dezastre va crește, iar acest lucru va avea un impact major asupra capacității țărilor de a investi bani în alte domenii, cum ar fi sănătatea și educația”, a declarat a declarat reprezentantul special al Secretarului General al ONU privind reducerea riscului de dezastre, Margareta Wahlström. Se estimează că o investiție globală anuală de 6 miliarde de dolari în strategiile de gestionare a riscurilor în caz de dezastru ar genera o reducere de 20% din pierderile economice anuale noi, echivalentul a 360 de miliarde de dolari.

Citește și:

FOTO Cele mai mari dezastre naturale din 2014

Parlamentul European înlesnește accesul la Fondul pentru Solidaritate în caz de dezastre naturale

spot_img

Ultimele știri