7 noi obiective ale Coca-Cola HBC pentru reducerea impactului asupra mediului

in Business 5 October 2016 510 Views

Coca-Cola HBC, desemnat─â la ├«nceputul lunii septembrie lider global al industriei b─âuturilor ├«n domeniul sustenabilit─â╚Ťii ├«n clasamentul Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), anun╚Ť─â ╚Öapte noi obiective de sustenabilitate. Printre acestea se num─âr─â ╚Öi recuperarea a cel pu╚Ťin 40% din ambalajele introduse pe pia╚Ť─â.

Print

Cele ╚Öapte noi obiective se adaug─â angajamentelor ini╚Ťiale referitoare la anul 2020, anun╚Ťate anul trecut, de a reduce consumul de ap─â ╚Öi emisiile directe de carbon┬áale companiei cu 30%, comparativ cu anul 2010, respectiv 50%.

Astfel, p├ón─â ├«n anul 2020, compania inten╚Ťioneaz─â:

  • S─â majoreze ponderea energiei provenite din surse ecologice ╚Öi regenerabile la 40% din totalul celei utilizate
  • S─â recupereze, ├«n medie, cel pu╚Ťin 40% din volumul de ambalaje introdus pe pia╚Ť─â
  • S─â utilizeze PET reciclat ╚Öi/sau produs din surse regenerabile ├«n propor╚Ťie de 20% din total
  • S─â reduc─â volumul ambajelor primare cu 25% per litru de b─âutur─â produs
  • S─â certifice peste 95% din ingredientele de baz─â, de natur─â agricol─â ├«n conformitate cu Principiile Directoare pentru Agricultur─â Sustenabil─â ale Sistemului Coca-Cola
  • S─â investeasc─â minimum 2% din profitul anual impozabil ├«n ini╚Ťiative pentru dezvoltarea comunit─â╚Ťilor
  • S─â dubleze num─ârul angaja╚Ťilor implica╚Ťi ├«n ini╚Ťiative de voluntariat ├«n timpul programului de lucru, p├ón─â la 10% din totalul for╚Ťei de munc─â

infografic_grup_ro-page-001

├Än ultimii doi ani, Coca-Cola HBC a redus consumul propriu de ap─â cu 2,1 miliarde de litri, ceea ce echivaleaz─â cu un pahar de ap─â pentru fiecare om de pe P─âm├ónt. ├Än ultimii cinci ani, amprenta global─â de carbon a produselor companiei a fost diminuat─â cu 1,07 milioane de tone, ca rezultat al investi╚Ťiilor ├«n tehnologii eficiente energetic ╚Öi cu emisii reduse de carbon. Cifra este comparabil─â cu emisiile totale anuale de gaze de ser─â ale peste 200.000 de autoturisme.

├Än 2015, compania a investit 8,2 milioane de euro, reprezent├ónd 2,3% din profitul impozabil,┬ápentru a sprijini ├«mbun─ât─â╚Ťirea nivelului de trai al comunit─â╚Ťilor, managementul mediului ╚Öi al resurselor de ap─â ╚Öi ini╚Ťiative de dezvoltare adresate tinerei genera╚Ťii, ├«n parteneriat cu peste 230 de ONG-uri.

infografic_grup_ro-page-001-1

 

Comentarii

comentarii