74% dintre români refolosesc pungile de cumpărături

in EcoLIFESTYLE, Poluare 13 April 2017 199 Views

74% refolosesc pungile de cump─âr─âturi, arat─â un studiu realizat online de c─âtre compania iSense Solutions pe un e╚Öantion de 1.051 de responden╚Ťi din mediul urban.

74% dintre români refolosesc pungile de cumpărături

De asemenea, potrivit studiului, majoritatea rom├ónilor cump─âr─â doar cantitatea de alimente de care au nevoie (72%) sau doneaz─â ├«mbr─âc─âmintea, ├«nc─âl╚Ť─âmintea sau electronicele folosite (69%), ca mod de a-┼či ar─âta responsabilitatea fa┼ú─â de mediu.

├Än acela╚Öi timp, 64% dintre rom├óni au declarat c─â particip─â ├«ntr-un fel sau altul la reciclare, iar 42% dintre ei sus╚Ťin c─â ├«nlocuiesc ma╚Öina sau transportul ├«n comun cu bicicleta sau mersul pe jos de c├óte ori au ocazia.

Dintre românii care participă într-un fel sau altul la reciclare, 97% fac acest lucru acasă, iar 60%, la muncă.

Printre materialele care sunt cel mai des reciclate se reg─âsesc:

  • plasticul (91%)
  • h├órtia (85%)
  • bateriile (82%)
  • sticla (74%)
  • becurile (64%)
  • aluminiul (61%)
  • uleiul (28%)
  • resturile menajere pentru compost (28%)
  • medicamentele (14%)

Mai mult dec├ót at├ót, 75% dintre rom├óni sus╚Ťin c─â pl─ânuiesc s─â recicleze ├«n urm─âtorul an.

49% dintre români plănuiesc să înlocuiască mașina

Din punct de vedere al transportului, ┬á49% dintre rom├óni pl─ânuiesc s─â ├«nlocuiasc─â ma╚Öina sau mijloacele de transport ├«n comun cu bicicleta ┼či cu mersul pe jos, atunci c├ónd este posibil.

├Än ceea ce prive╚Öte categoriile de v├órst─â, mai pu╚Ťini tineri (sub 35 de ani) pl─ânuiesc s─â cumpere produse de la companiile care se implic─â ├«n protejarea mediului (39% vs. 44% din total) ╚Öi mai pu╚Ťini dintre ei obi╚Önuiesc s─â recicleze (54% vs. 64% din totalul popula╚Ťiei) sau pl─ânuiesc s─â fac─â acest lucru ├«n urm─âtorul an (70% vs. 75%).

Totodat─â, 97% dintre rom├óni consider─â c─â fiecare dintre noi ar trebui s─â fie responsabil pentru protejarea mediului, 68% consider─â c─â aceast─â responsabilitate revine institu╚Ťiilor statului, iar 56%, mediului privat. Doar 46% sus╚Ťin c─â este responsabilitatea ONG-urilor sau asocia╚Ťiilor reprezentative.

Studiul a fost realizat pe un e╚Öantion de 1.051 de responden╚Ťi din mediul urban, membri ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu v├órsta de peste 16 ani, din mediul urban din Rom├ónia.

Comentarii

comentarii