8 idei de ce poți face cu florile de primăvară care se ofilesc

in EcoLIFESTYLE 4 March 2016 1,933 Views

A început sezonul în care primești atât de multe flori încât nu mai ai vaze în care să le ții. Florile de primăvară te încântă atunci când sunt vii, însă te apucă tristețea când încep să se ofilească. Din fericire, suntem aici să îți dăm idei de ce poți face cu florile după ce se veștejesc.

drying-flowers

  1. Usucă buchetul cu totul

Trandafirii uscați dau un aer vintage oricărei case sau oricărui birou unde sunt așezați. Când buchetul primit de la iubitul tău începe să se ofilească, agață-l de codițe, cu petalele în jos. Dă-l cu puțin fixativ de păr și lasă-l așa două, trei zile. Mai dă-l cu un strat de fixativ de păr și mai lasă-l o zi la uscat.

  1. Lasă buchetele agățate

Când o să agăți buchetul de trandafiri o să observi că nu arată deloc rău așa atârnat. Poți să usuci mai multe buchete pe care le-ai primit cu ocazia venirii primăverii și să le lași agățate, ca o perdea, sau că le împrăștii ici, colo, ca niște accesorii, la colțul ferestrei sau chiar de perdea.

gardenium.ro

  1. Înrămează-le

Poți crea tablouri minunate din ghiocei, frezii, zambile și brândușe. Pune florile la presat între paginile unei cărți vechi și voluminoase, cum ar fi o carte de telefoane, pentru câteva zile. Creează tabloul după cum ai inspirație. Așază compoziția pe un carton dur sau pe lemn, pune deasupra o bucată de geam, iar pentru a împiedica formarea mucegaiului, izolează cu o dungă subțire de gel siliconic. Înrămează și așază tabloul într-un colț care are nevoie de culoare.

  1. Piese de artă într-o sticlă

Artistul floral Makoto Azuma este cunoscut pentru felul în care creează artă cu ajutorul florilor. De curând, a lansat seria „Bottle Flower” care se reduce la o idee pe care o poți aplica și tu acasă. Ai nevoie de niște sticle interesante pe care să le umpli cu flori ofilite, peste care să torni apoi apă.

Flori in sticla

  1. Fă potpourri

După ce florile s-au uscat bine (durează cam două săptămâni dacă sunt depozitate într-un loc uscat, întunecat, rece și bine ventilat), amestecă-le cu rozmarin, cimbru, oregano, scorțișoară, anason stelat sau orice îți mai place ție. Un ingredient important îl reprezintă uleiurile esențiale. La final vei obține un potpourri care îți va înmiresma toată casa.

  1. Lumânări cu flori

Poți adăuga florile presate chiar și în lumânările pe care le ai prin casă. Topește o cantitate mică de ceară, dă un prin strat pe lumânare, așază floarea presată, apoi mai dă câteva straturi deasupra.

  1. Transformă-le în soluție de curățat

Amestecă un sfert de cană de flori cu o cană de bicarbonat de sodiu și o lingură de sare pentru un praf cu care poți curăța suprafețele.

  1. Balsam de rufe

În loc să folosești chimicale pentru a-ți parfuma rufele, mai bine utilizează petalele de trandafir. Umple o șosetă cu petale uscate, leag-o bine și folosește-o în timpul ciclului de spălare.

 

Text: Oana Racheleanu

Comentarii

comentarii