8 moduri prin care hotelurile sustenabile protejeaz─â mediul

in Business, CSR 18 January 2019 278 Views

Din ce ├«n ce mai multe lan╚Ťuri hoteliere au ├«n╚Ťeles c─â trebuie s─â protej─âm mediul ├«n care tr─âim ╚Öi au ├«nceput s─â aplice modalit─â╚Ťi sustenabile ├«n cadrul afacerilor lor. Vezi ce m─âsuri adopt─â ╚Öi respect─â-le data viitoare c├ónd te cazezi la hotel.

10 hoteluri eco-friendly din toat─â lumea

Doneaz─â resturile de s─âpunuri

├Än jur de 2,6 milioane de s─âpunuri solide sunt aruncate ├«n fiecare an ├«n Statele Unite, ├«n condi╚Ťiile ├«n care bolile diareice, care pot fi prevenite printr-o igien─â corespunz─âtoare, provoac─â 1,8 milioane de decese pe an. Organiza╚Ťii precum Clean the World, ├«n parteneriat cu Global Soap, au dat m├óna pentru a rezolva cele dou─â probleme, ├«n timp ce toat─â lumea are de beneficiat. Hilton a fost prima linie hotelier─â din industrie care s-a al─âturat acestei ini╚Ťiative.

Monitorizeaz─â electricitatea

Pentru c─â mul╚Ťi clien╚Ťi plecau din camer─â ╚Öi uitau lumina aprins─â toat─â ziua, hotelierii au instalat senzori de lumin─â ╚Öi becuri economice.

Temperatură optimă în camere

Managerii de hoteluri se asigură că temperatura din camere este reglată automat la nivelul întregii clădiri și că nu este nici prea ridicată, nici prea scăzută. Astfel, ei economisesc energie electrică, iar de aici beneficiază hotelul, costurile fiind mai mici, dar și mediul.

Refolosesc prosoapele

De╚Öi acas─â nu sp─âl─âm prosoapele dup─â fiecare utilizare, la hotel poate ne-am obi╚Önuit a╚Öa. Pe l├óng─â faptul c─â ├«n camere g─âsim prosop de corp, de fa╚Ť─â sau de p─âr, dar ╚Öi pentru picioare, ele sunt schimbate ├«n fiecare zi.

├Äns─â hotelurile sustenabile le-au cerut clien╚Ťilor, printr-un mesaj l─âsat ├«n baie, s─â refoloseasc─â prosoapele sau s─â le lase ├«ntr-un anumit loc pe cele care trebuie neap─ârat ├«nlocuite. Rezultatele au fost uimitoare.

bottegaverde.ro

Au renun╚Ťat s─â mai schimbe lenjeria de pat ├«n fiecare zi

Sentimentul pe care ╚Ťi-l dau a╚Öternuturile proasp─ât sp─âlate este un r─âsf─â╚Ť care vine la pachet cu cazarea la hotel. Dar chiar avem nevoie s─â ni se schimbe lenjeria de pat ├«n fiecare zi? Pentru ╚Öederi mai lungi, din ce ├«n ce mai multe hoteluri aleg s─â le spele la c├óteva zile, iar altele le schimb─â doar la solicitarea clientului (de exemplu, mai pu╚Ťin de 10% dintre clien╚Ťii lan╚Ťului hotelier de lux Hyatt cer asta ├«n fiecare zi).

Depozitează deșeurile responsabil

50% din de╚Öeurile generate de hoteluri pot fi reciclate sau reutilizate. Cu o medie de 900 de grame de gunoaie generate ├«n fiecare noapte de un client, de╚Öeurile produse de un hotel sunt foarte mari. ├Äns─â, ca ╚Öi ├«n cazul s─âpunurilor, hotelierii responsabili au g─âsit modalit─â╚Ťi de a le transforma ├«n resurse.

Cumpără conștient

Hotelierii care aleg s─â-╚Öi conduc─â afacerile cu respect fa╚Ť─â de mediu au grij─â din ce surse cump─âr─â produsele, de la alimente p├ón─â la mobil─â, prefer├óndu-le pe cele locale.

Construiesc o companie cu o cultur─â sustenabil─â

O afacere verde ├«nseamn─â ca sustenabilitatea s─â fac─â parte din cultura companiei, iar asta este o modalitate de a cre╚Öte grija angaja╚Ťilor fa╚Ť─â de mediu. Trasformarea practicilor verzi ├«ntr-o prioritate, stimularea ader─ârii la aceste practici ╚Öi educarea angaja╚Ťilor ├«n sensul protej─ârii mediului schimb─â mentalit─â╚Ťi. Iar atunci, angaja╚Ťii vor produce schimbare ╚Öi ├«n casele lor.

Comentarii

comentarii