80 de tramvaie suspendate pentru București

in Transport 13 March 201874 Views

Primăria Capitalei va demara lucrările pentru o linie de tramvai monorail suspendată care va deservi două rute: București – Măgurele și București- centura de nord a capitalei, spre Ploiești, a anunțat, marți, Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe. 

Într-o perioadă scurtă de timp, am început deja pregătirile tehnice, vom demara lucrările pentru o linie de monorail. Este vorba despre tramvai suspendat şi material rulant. 80 de tramvaie suspendate vor fi implicate în acest concept – o rută Bucureşti – Măgurele şi Bucureşti – centura în zona de nord spre Ploieşti”, a declarat edilul Bucureștiului.

Potrivit Primăriei Capitalei, în ceea ce priveşte linia de monorail care va lega Bucureştiul de Măgurele, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a început deja analiza tehnică cu privire la implementarea acestui mijloc de transport. În bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2018 sunt prevăzute fonduri pentru studiul de fezabilitate a celor două linii de tip monorail, cea către Măgurele şi alta către Nord.

Tot anul acesta avem în bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti extinderea şi modernizarea Sos Bucureşti-Măgurele pentru facilitarea accesului la Institutul de Fizică Nucleară care dezvoltă proiectul celui mai mare laser din lume, Extreme-Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP)”, a mai spus Gabriela Firea.

Încep lucrările la parcarea tip Park&Ride din Pantelimon

Conform declarațiilor primarului general, de luna viitoare vor demara lucrările pentru construirea parcării de tip Park & Ride de la capătul șoselei Pantelimon.  De altfel, acest concept va fi extins la toate ieşirile din Bucureşti pe la intersecţia şoselei de centură cu A1, A2 şi A3, DN1 până la DN7, DJ 101, 200B, 301, 401, 602.

De asemenea, vom demara primul nod intermodal lângă pasajul Domneşti ce va fi realizat de CNAIR, prin extinderea şoselei la 4 benzi şi linie tramvai rapid pe Prelungirea Ghencea până la şoseaua de Centură, cu realizarea unei parcări de tip Park & Ride”, a adăugat Firea.

Primarul general a explicat că următorul pas îl va constitui construirea de staţii de căi ferate în aceste locaţii (noduri intermodale) şi introducerea transportului local de călători pe centura feroviară

Comentarii

comentarii