Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

80% dintre europeni doresc ca țara lor să genereze mai puține deșeuri

Potrivit unui nou studiu, majoritatea cetățenilor europeni cred că țara lor generază prea multe deșeuri. Studiul privind „Atitudinea europenilor față de gestionarea deșeurilor și utilizarea eficientă a resurselor„, indică faptul că 96% dintre respondenți spun ca este important pentru ei ca Europa să își utilizeze resursele mai eficient: 68% spun că acest lucru este foarte important pentru ei și doar 3% din respondenți spun că acest aspect nu este important.

Pe întreg teritoriul UE, nouă din zece respondenți sortează acum separat hârtia/cartonul/cutiile de bauturi (90%), materialele plastice (90%) și sticla (88%), cel puțin ocazional, în timp ce trei sferturi reciclează deșeuri periculoase din gospodării (79%), cutii de metal (78%), deșeuri de echipamente electrice (76%) și deșeuri de bucătărie (74%). Există, totuși, diferențe majore între statele membre, cu răspunsuri variind de la 99% (hârtie în Austria) la 28% (deșeuri periculoase în România).

Problema deșeurilor atinge în mod clar un punct nevralgic. Europenii doresc să genereze cât mai puține deșeuri și fac eforturi în acest sens. Acest lucru face ca trecerea la o economie circulară să fie un pas logic și trebuie să menținem acest apetit pentru reciclare”, a spus comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik.

De asemenea, opt din zece persoane (83%) spun ca evită risipa de alimente și a altor tipuri de deșeuri și cumpară exact ceea ce au nevoie, în timp ce trei din patru (77%) au declarat că achizitionează aparate electrice și electrocasnice doar atunci când acestea nu mai pot fi reparate.

Doi din trei respondenți (67%) donează sau vând produse pentru re-utilizare, în timp ce aproximativ șase din zece oameni evită să ambaleze bunurile cumpărate (62%), folosiesc baterii reîncărcabile (60%) sau beau apă de la robinet tot pentru a evita imbutelierea acesteia (59%)”, se mai arată în studiul CE.

spot_img

Ultimele știri