Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

800.000 de hectare protejate in SUA printr-un pachet legislativ istoric

Congresul american a votat miercuri pachetul legislativ pentru conservarea apei si solului, pe care ecologistii l-au numit cel mai important din istoria Statelor Unite, anunta Reuters.

Pachetul include peste 160 de legi si interzice exploatarile de gaze si petrol in peste 800.000 de hectare acoperite de parcuri, cursuri de apa, deserturi, paduri si trasee montane, majoritatea situate in California, Idaho, Utah, Colorado, Oregon, Virginia, West Virginia, New Mexico si Michigan. Pachetul a trecut de Congres cu un vot de 285 la 140 si va ajunge pentru semnare la presedintele Barack Obama.

In plus, 10,5 milioane de hectare de pamant si ape ale U.S. Bureau of Land Management, inclusiv regiunea Canyons of the Ancients din Colorado si Red Rock Canyon din Las Vegas vor fi protejate si refacute.

„Nu pot sa imi amintesc un alt pachet legislativ care a facut mai mult pentru a asigura bunastarea si accesul la zonele salbatice si peisajele istorice”, a declarat senatorul democrat Jeff Bingaman, directorul Comisiei pentru Energie si Resurse Naturale.

Republicanii s-au plans ca legislatia va impiedica accesul la teritorii bogate in petrol si gaze naturale, dar Camera Reprezentantilor a refuzat sa accepte modificari.

„Generatiile viitoare vor privi in urma la ziua aceasta ca la un pas major in istoria conservarii natiunii noastre”, a declarat William Meadows, presedintele Wilderness Society.
Foto: Reuters

spot_img

Ultimele știri