Peste 120 de țări au anunțat că vor semna acordul privind schimbările climatice

Peste 120 de țări au anunțat că vor semna la 22 aprilie, la New York, acordul privind schimbările climatice încheiat în decembrie la Paris, a declarat miercuri ministrul francez al mediului Ségolene Royal, președinte al conferinței ONU pe această temă (COP21), informează Agerpres, care citează France Presse.

cop 21

În cadrul conferinței ONU privind clima de la Paris, din decembrie 2015, un număr de 195 de țări s-au angajat să limiteze încălzirea globală până la două grade Celsius în raport cu epoca preindustrială, acesta fiind considerat un acord istoric.

Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie să fie ratificat de cel puțin 55 părți ale Convenției-cadru a ONU privind schimbările climatice, care reprezintă cel puțin 55% din volumul gazelor cu efect de seră la nivel mondial.

Startul pentru semnarea acordului se va da într-o ceremonie oficială care va avea loc la 22 aprilie, la sediul ONU din New York.

Conform ministrului francez al mediului, un număr record de semnături într-un orizont de timp scurt va permite ratificarea acordului.

China și Statele Unite vor fi printre națiunile semnatare ale Acordului de la Paris, a anunțat Casa Albă la sfârșitul lunii martie.

„India a anunțat semnarea acestuia. De asemenea, vom obține angajamentul practic al tuturor țărilor din Africa”, a declarat Ségolene Royal. Pentru 60 de țări, acordul va fi semnat la nivel de șefi de stat, mai informează AFP.

spot_img

Ultimele știri