8 din 10 IMM-uri vor să renunțe la hârtie, până în 2017

Peste 80% din firmele mici și mijlocii (IMM-uri) vor să elimine hârtia din procese precum facturarea, rapoartele financiare, formularele de resurse umane și juridice, totul pentru a se ocupa de alte procese de business, potrivit unui studiu Xerox realizat în Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Franța și Germania.

hârtie

Aproape jumătate (46%) din respondenți au confirmat că procesele bazate pe hârtie consumă foarte mult timp, iar 6 din 10 consideră că acest lucru are un impact considerabil asupra profiturilor. Țările în care IMM-urile irosesc cel mai mult timp cu astfel de procese sunt Germania (51%) și Statele Unite ale Americii (50%), urmate de Regatul Unit (43%) și Franța (37%).

Pe măsură ce IMM-urile se pregătesc să își digitalizeze procesele bazate pe hârtie, majoritatea vor avea nevoie de ajutorul experților, deoarece doar 1 din 5 respondenți sunt la curent cu soluțiile digitale existente pe piață. Studiul a mai arătat că 47% din companii vor apela la un furnizor de echipamente de birou, 1 din 4 la furnizorul de servicii IT, iar 37% vor apela la producător.

Prioritățile care influențează deciziile de business

Studiul, realizat de firma independentă de cercetare de piață Coleman Parkes Research, arată că o creștere a nivelului de productivitate este o prioritate pentru IMM-uri, pe lângă dezvoltarea business-ului și reducerea costurilor de imprimare.

De asemenea, 28% din respondenți au declarat că au făcut progrese semnificative privind implementarea planurilor de digitalizare a proceselor bazate pe hârtie, Franța (cu 33%) fiind țara cea mai avansată din acest punct de vedere.

În schimb, în Statele Unite IMM-urile sunt în urmă cu planurile de digitalizare a proceselor, 41% din respondenți aflându-se în primele stadii ale implementării, comparativ cu media de 37%.

Pe lângă importanța acordată digitalizării și automatizării, IMM-urile explorează, de asemenea, alte zone în care să îmbunătățească nivelul de productivitate, cum ar fi serviciile de management al documentelor (MPS) – companiile care au contracte de MPS și-au redus costurile și consumul de hârtie și și-au îmbunătățit gestionarea costurilor de imprimare, mobilitatea și securitatea.

 

spot_img

Ultimele știri