9 alimente pe care nu știai că le poți mura

Dacă ai anumite alimente pe care le iubești la nebunie, cum ar fi strugurii, prunele, piersicile sau chiar ouăle, de ce să nu încerci să pui deoparte și pentru iarnă? Profită de ele cât sunt de sezon și pune-le la murat.

 9 alimente pe care nu știai că le poți mura

Pepene roșu

Această rețetă cu influențe rusești este bine cunoscută în unele zone ale țării. Dacă nu ai auzit niciodată pepene roșu murat, acordă 30 de minute pentru prepararea lui, apoi mai așteaptă două săptămâni și nu îi vei mai uita gustul.

Prune

Prunele murate pot fi păstrate în frigider câteva luni și durează mai puțin de jumătate de oră să le pregătești. Le poți servi lângă fripturi, brânzeturi, biscuiți sărați, cu înghețată de vanilie sau panna cotta.

Struguri

Strugurii murați își pot găsi locul lângă brânzeturi vechi sau chiar în paharul de martini, în loc de măslină. Trebuie să ai răbdare cam o lună până să guști rezultatul.

9 alimente pe care nu știai că le poți mura

Dovleac

Profită de faptul că îl găsești din plin prin piețe sau, dacă ești mai norocos, chiar în curtea ta, și fă-ți provizii pentru la iarnă. Câteva semințe de cardamom îi vor da acestuia un gust deosebit.

Porumb

Dacă iubești porumbul atât de mult, încât în fiecare toamnă îți spui că n-ai mâncat suficient, în vara care a trecut, poate ar trebui să iei în considerare această rețetă. Presupune știuleți de porumb tăiați în sferturi, usturoi, ardei iute și piper.

Ridichi Procesul de murare le mai ia din usturime ridichilor, dar le păstrează la fel de crocante. Această rețetă s-ar putea să îi facă și pe cei cărora nu le plac deloc ridichile, să se răzgândească.

Ridichi

Procesul de murare le mai ia din usturime ridichilor, dar le păstrează la fel de crocante. Această rețetă s-ar putea să îi facă și pe cei cărora nu le plac deloc ridichile, să se răzgândească.

Ridichi Procesul de murare le mai ia din usturime ridichilor, dar le păstrează la fel de crocante. Această rețetă s-ar putea să îi facă și pe cei cărora nu le plac deloc ridichile, să se răzgândească.

Fasole verde

Un amestec de oțet, apă, sare, zahăr, frunze de dafin, usturoi, semințe de mărar și chimen va transforma fasolea verde într-o delicatesă de care te poți bucura la iarnă.

Ouă

Barurile din Marea Britanie și Statele Unite au așa ceva în meniuri, așa că de ce să nu încerci și tu acasă? Fierbe ouăle, curăță-le și adaugă-le oțet, sare, ceapă, zahăr. Dacă vrei să le dai o tentă rozalie, adaugă și o cană de suc de sfeclă.

Ridichi Procesul de murare le mai ia din usturime ridichilor, dar le păstrează la fel de crocante. Această rețetă s-ar putea să îi facă și pe cei cărora nu le plac deloc ridichile, să se răzgândească.

Piersici

Murate, acestea merg foarte bine cu șuncă prăjită, friptură de porc sau de rață sau chiar cu brânzeturi. Aceeași rețetă o poți folosi și pentru nectarine.

Ridichi Procesul de murare le mai ia din usturime ridichilor, dar le păstrează la fel de crocante. Această rețetă s-ar putea să îi facă și pe cei cărora nu le plac deloc ridichile, să se răzgândească.

spot_img

Ultimele știri