90% din populația Groenlandei consideră că schimbările climatice sunt reale – studiu

in Biodiversitate, Impact, Schimbări Climatice, Studii 22 August 2019 96 Views

Nouăzeci la sută dintre persoanele din Groenlanda consideră că schimbările climatice se întâmplă, potrivit primului sondaj la nivel național privind efectele schimbărilor climatice asupra unei populații.

Raportul examinează impactul asupra vieții de zi cu zi a Groenlandezilor. S-a ajuns la concluzia că peste trei sferturi dintre aceștia au experimentat direct efectele creșterii temperaturilor.

Raportul, intitulat „Perspectivele Groenlandeze cu privire la Schimbările Climatice 2018-19” oferă prima imagine națională a populației țării și opiniile acestora asupra schimbărilor climatice și a experiențelor acestora, precum și a ceea ce consideră că sunt priorități politice.

Pe măsură ce țările încearcă să limiteze schimbările climatice viitoare la sub 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, în zona arctică temperatura crește de două până la trei ori mai mult decât media globală, cu creșteri și mai mari în timpul iernii.

Studiul a fost realizat din iulie 2018 până la începutul acestui an. A implicat o echipă internațională de cercetători din Groenlanda, americani, suedezi și danezi din organisme, inclusiv Universitatea Groenlandei, Universitatea din Copenhaga, Institutul Kraks Fond pentru Cercetări Urbane și Perspectiva Groenlandei.

Kelton Minor de la Institutul Kraks Fond pentru Cercetări Economice Urbane a declarat pentru Euronews că efectele încălzirii sunt foarte evidente în Groenlanda:

„Schimbările climatice sunt mai tangibile în Groenlanda; nu este doar temperatura, ci și gheața mării. Am constatat că un sfert din populație a călătorit pe gheață de mare în ultimul an și 8 din 10 persoane consideră că este mai periculos să călătorești pe gheața de mare decât în ​​ultimii ani. Groenlanda se schimbă și oamenii trebuie să se adapteze în timp real”.

El a mai spus că în nordul Groenlandei, oamenii au experimentat schimbări în gheață și permafrost, dar că a văzut, de asemenea, în sudul țării o schimbare a modelelor meteorologice și imprevizibilitatea vremii care are implicații practice în viața de zi cu zi a oamenilor.

Comentarii

comentarii