90% din profitul Romsilva merge c─âtre bugetul de stat

in Biodiversitate, Business, Legislatie 21 December 2017 33 Views

90% din profitul Romsilava pe 2017 se va duce la bugetul de stat, situa╚Ťie similar─â ╚Öi pentru anul viitor, a precizat, joi, directorul general al RNP-Romsilva, Ciprian Pahon╚Ťu. Situa╚Ťie este suportabil─â pentru regie pentru un termen de maxim doi ani, ├«ns─â dup─â aceast─â perioad─â nu vor mai exista fonduri pentru investi╚Ťii.

Cineva de la finan╚Ťe, luati-o ca pe o glum─â, mi-a spus: fi╚Ťi multumi╚Ťi c─â nu v─â lu─âm 100%ÔÇŁ, a spus Pahon╚Ťu.

Acesta a explicat c─â regia nu are alte variante pentru asigurarea fondurilor pentru investi╚Ťii.

Noi respect─âm legila╚Ťia ├«n vigoare. Aceasta este o m─âsur─â provizorie, ├«ns─â legea de baz─â spune c─â 50% ├«l d─âm la bugetul de stat ╚Öi restul este pentru dezvoltare ╚Öi participare salaria╚Ťi la profit. Legea normal─â a╚Öa spuneÔÇŁ, a explicat directorul general Romsilva.

VIDEO Peste 33 de milioane de puieti, plantati de Romsilva in 2017

Cre╚Ötere de 67% a profitului brut fa╚Ť─â de cifra prognozat─â

Regia Na╚Ťional─â a P─âdurilor ÔÇô Romsilva va ├«ncheia anul acesta, conform datelor preliminarii, cu o cifr─â de afaceri mai mare cu 15% ╚Öi cu venituri cu 9% mai mari dec├ót datele planificate pentru acest an. Profitul brut de 284,3 milioane de lei ├«nregistreaz─â o cre╚Ötere de 67% fa╚Ť─â de cifra prognozat─â pentru anul ├«n curs, adic─â 170 de milioane de lei, aprobat prin bugetul de venituri ╚Öi cheltuieli.

Veniturile totale la finalul anului vor fi de 2.197.043.000 de lei, fa╚Ť─â de 2.008.500.000 de lei aprobate prin bugetul de venituri ╚Öi cheltuieli, ├«n timp ce cheltuielile totale se vor ridica, la finalul anului la 1.912.722.000 lei.

╚śi cifra de afaceri va ├«nregistra o cre╚Ötere de 15% fa╚Ť─â de cifrele prognozate, urm├ónd ca Regia Na╚Ťional─â a P─âdurilor ÔÇô Romsilva s─â ├«ncheie anul cu o cifr─â de afaceri de 1.853.642.000 de lei.

Fa╚Ť─â de un program prognozat de recoltare a masei lemnoase de 9,56 milioane de metri cubi, la finalul acestui an Regia Na╚Ťional─â a P─âdurilor ÔÇô Romsilva va recolta 9,37 milioane de metri cubi, adic─â 98% din program, r─âm├ón├ónd nerecolta╚Ťi 185 de mii de metri cubi.

├Än acest an, Regia Na╚Ťional─â a P─âdurilor ÔÇô Romsilva a avut un buget de investi╚Ťii de 180 de milioane de lei, 100 de milioane din fondul de accesibilizare ╚Öi 80 de milioane din fondurile proprii. ├Än privin╚Ťa fondurilor de accesibilizare, p├ón─â la finalul anului vor fi realizate investi╚Ťii de 88,8 milioane de lei, iar ├«n privin╚Ťa investi╚Ťiilor din fonduri proprii vor fi realizate investi╚Ťii de 75 de milioane de lei.

Comentarii

comentarii