Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

95% dintre chinezi se opun vanatorii tigrilor

Grupurile conservationiste cer guvernului chinez sa mentina un moratoriu de 15 ani privind comertul cu tigri, bazandu-se si pe un sondaj care arata ca 95% dintre chinezi sustin aceasta masura, informeaza Xinhua.
Fondul pentru Salvarea Tigrilor a finantat realizarea acestui sondaj, la care au raspuns 1.880 de locuitori ai marilor orase.

Rezultatele arata ca 95% dintre respondenti sustin interzicerea comertului cu tigri sau cu produse obtinute dupa uciderea lor. 77% dintre ei considera ca o astfel de masura este importanta pentru imaginea Chinei, iar aproape 95% au declarat ca sunt dispusi sa ia masuri pentru salvarea lor, inclusiv sa renunte la folosirea produselor obtinute in acest fel.

"Rezultatele arata foarte clar mesajul ca majoritatea chinezilor prefera sa-si schimbe obiceiurile decat sa ameninte supravietuirea tigrilor in salbaticie", a spus Jusdy Mills, reprezentanta a organizatiei.

Sondajul arata ca aproape 50% dintre respondenti au folosit produse obtinute de pe urma tigrilor. Dintre acestia, 66% prefera produsele medicinale obtinute din tigrii salbatici.

"Preferinta pentru produsele obtinute prin uciderea tigrilor salbatici ne confirma teama ca ridicarea interzicerii va incuraja braconierii sa vaneze, cu consecinte dezastruoase pentru tigri", a spus Grace Gabriel, membru al Fondului International pentru Bunastarea Animalelor (IFAW).

Ea a adugat ca tigrii sunt deja ucisi pentru comertul pe piata neagra, facand referinta la decapitarea si jupuirea unui tigru, luna trecuta, la o gradina zoologica privata din Yichang, centrul provinciei Hubei.

IFAW si alte organizatii pentru protectia tigrilor au infiintat un nouw website – www.ilaohu.org -prin care sa spera influentarea deciziilor guvernamentale. Ilaohu se traduce "dragoste pentru tigri".

Aceste initiative vin dupa ce lunile trecute au izbucnit mai multe scandaluri legate de uciderea tigrilor si de infometarea si prostul tratament la care sunt supusi in parcurile private.Lipsa fondurilor este motivul principal pe care il folosesc parcurile private pentru ridicarea interzicerii de vanatoare. In China exista 5.000 de tigri in captivitate.

China s-a alaturat Conventiei pentru Comertul International al Speciilor pe cale de Disparitie din Fauna si Flora Salbatica si a interzis comercializarea oaselor de tigri in 1993.

Surse din Ministerul Padurilor din China au declarat in iulie 2007 ca este improbabil ca interzicerea vanatorii sa fie eliminata in viitorul apropiat.

Foto: careforthewild.com

spot_img

Ultimele știri