A fost inventata cea mai eficienta celula solara de pana acum

in Energie 16 August 2017350 Views

Cercetătorii din cadrul Universității americane George Washington, au dezvoltat o celula solara capabilă să transforme lumina directă a soarelui în energie electrică cu o eficiență de 44,5%. Tehnologia solară actuală are o rată de conversie de aproximativ 25%.

A fost inventat cea mai eficientă celulă solară de până acum

Noua tehnologie se deosebește de actuala în două privințe. În primul rând, pentru fabricare este folosită printarea, ceea ce permite oamenilor de știință să asambleze mai ușor componentele cu un grad înalt de precizie, iar în al doilea rând, se folosesc materiale rezervate de obicei pentru fabricarea laserelor sau fotodectetoarelor cu infraroșu, pentru a absorbi fiecare parte din spectrul luminii soarelui.

Parteneriat E ON și Google în domeniul energie solare

Noul dispozitiv este capabil să deblocheze energia stocată în fotonii cu lungime de undă lungă, care de altfel se pierd în celulele solare convenționale”, a declarat Matthew Lumb, autorul principal al studiului.

La fel ca în cazul oricărei tehnologii de conversie a energiei, pentru a maximiza cantitatea produsă, se poate crește numărul de convertoare sau se poate îmbunătăți eficiența convertizoarelor. Dacă această tehnologie este mărită, panourile solare ar avea nevoie doar de jumătate din spațiul necesar actual pentru a produce aceeași cantitate de energie. 

Energia solara stocată în lichide și eliberată la cerere

Comentarii

comentarii