A fost inventata cea mai eficienta celula solara de pana acum

in Energie 16 August 2017 442 Views

Cercet─âtorii din cadrul Universit─â╚Ťii americane George Washington, au dezvoltat o celula solara capabil─â s─â transforme lumina direct─â a soarelui ├«n energie electric─â cu o eficien╚Ť─â de 44,5%. Tehnologia solar─â actual─â are o rat─â de conversie de aproximativ 25%.

A fost inventat cea mai eficientă celulă solară de până acum

Noua tehnologie se deosebe╚Öte de actuala ├«n dou─â privin╚Ťe. ├Än primul r├ónd, pentru fabricare este folosit─â printarea, ceea ce permite oamenilor de ╚Ötiin╚Ť─â s─â asambleze mai u╚Öor componentele cu un grad ├«nalt de precizie, iar ├«n al doilea r├ónd, se folosesc materiale rezervate de obicei pentru fabricarea laserelor sau fotodectetoarelor cu infraro╚Öu, pentru a absorbi fiecare parte din spectrul luminii soarelui.

Parteneriat E ON și Google în domeniul energie solare

Noul dispozitiv este capabil s─â deblocheze energia stocat─â ├«n fotonii cu lungime de und─â lung─â, care de altfel se pierd ├«n celulele solare conven╚Ťionale”, a declarat Matthew Lumb, autorul principal al studiului.

La fel ca ├«n cazul oric─ârei tehnologii de conversie a energiei,┬ápentru a maximiza cantitatea produs─â, se poate cre╚Öte num─ârul de convertoare sau se poate ├«mbun─ât─â╚Ťi eficien╚Ťa convertizoarelor. Dac─â aceast─â tehnologie este m─ârit─â, panourile solare ar avea nevoie doar de jum─âtate din spa╚Ťiul necesar actual pentru a produce aceea╚Öi cantitate de energie.┬á

Energia solara stocată în lichide și eliberată la cerere

Comentarii

comentarii