Acces gratuit la Muzeul Antipa pentru vizitatorii care aduc 20 de pungi de plastic

in Biodiversitate, Poluare 15 November 2018 19,660 Views

Muzeul Na┼úional de Istorie Natural─â “Grigore Antipa” organizeaz─â, ├«n perioada 16 noiembrie-16 decembrie, o expozi┼úie temporar─â care va aborda problema polu─ârii apelor cu de┼čeuri din plastic.┬á

Pe 17 noiembrie, vizitatorii care vin cu 20 de pungi de plastic, vor avea accesul gratuit pentru a vizita expozi┼úia ┼či instala┼úia interactiv─â.

“Vino s├ómb─ât─â cu minimum 20 de pungi de plastic la Muzeul Antipa ╚Öi vei vizita gratuit expozi╚Ťia permanent─â. Pe 17 noiembrie po╚Ťi afla mai multe despre Plastic, cel mai nou pr─âd─âtor ╚Öi ce impact are asupra ecosistemelor acvatice! Diorama interactiv─â prin care vei descoperi aceste lucruri va r─âm├óne expus─â la Muzeu p├ón─â pe data de 16 decembrie 2018”, se arat─â ├«ntr-un anun┼ú al muzeului.

Conform Uniunii Europene, aproximativ 150.000 de tone de plastic ajung s─â polueze apele europene ├«n fiecare an, av├ónd un efect┬ádevastator┬áasupra vie╚Ťii marine. O dat─â ajung ├«n mediul ├«nconjur─âtor, de╚Öeurile se descompun ├«n particule de microplastic, care au un impact major asupra anumitor┬áanimale marine, se acumuleaz─â ├«n lan╚Ťul alimentar ╚Öi ajung s─â contamineze inclusiv┬áhrana┬ápe care o┬áconsum─âm┬á╚Öi┬áapa┬ápe care o bem.

Pentru prima dat─â, oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â au descoperit c─â avem microplastic ├«n noi, pe care ├«l consum─âm oriunde ne-am afla ├«n Europa

Conform organiza╚Ťiei┬áOcean Observancy, cel pu╚Ťin 8 milioane de tone de plastic ajung ├«n oceane ├«n fiecare an, iar ├«n ritmul actual vom avea o ton─â de plastic la fiecare trei tone de pe╚Öte ├«n urm─âtorii 10 ani.

Companiile petroliere au investit 180 de miliarde de dolari ├«n fabrici de plastic din 2010 ╚Öi p├ón─â ├«n prezent, iar ca urmare produc╚Ťia de plastic la nivel global┬áar putea cre╚Öte cu 40%┬á├«n urm─âtorii 10 ani.

Comentarii

comentarii