Acoperisurile ecologice castiga teren

in Business 21 January 2008 84 Views

Intr-un sondaj recent al Institutului American al Arhitectilor (AIA), peste jumatate dintre arhitecti au spus ca cererea pentru acoperisuri durabile creste, informeaza Dallas News.

Aici sunt incluse de la acoperisurile cu plante pana la acoperisurile traditionale fabricate din materiale reciclate, cum este fibra de sticla si asfaltul. Unele companii au inceput sa produca acoperisuri din aluminiu provenit de la componentele computerelor vechi si chiar acoperisuri din cauciuc provenit de la furtunele de gradina reciclate, a aratat consultantul de mediu in constructii, Dave Johnson. Din pacate aceste produse sunt mai scumpe decat acoperisurile traditionale din cauza cererii scazute.

Johnson mai sugereaza ca si acoperisurile din metale sunt o optiune buna. Sunt facute sa dureze peste 100 de ani, pot fi mutate sau reciclate, iar cativa constructori, cum este si compania KB Home, le ofera ca pe o optiune viabila.

AIA a lansat recent o campanile de sustenabilitate pentru cladirile verzi, iar la sfarsitul acestui an va fi lansat pe piata un nou tip de placa de rigips ecologica.

Comentarii

comentarii