Acțiune de ecologizare a două râuri din Buzău

in EcoLIFESTYLE 1 April 2019 368 Views

Green Adventure și Let’s do it, Romania! organizează pe 20 aprilie o acțiune de ecologizare pe malurile a două râuri din județul Buzău. Pentru că localnicii sunt cei care poluează cu deșeuri apele, organizațiile vor să-i facă pe aceștia să conștientizeze problema printr-un program gratuit de rafting. Inițiativei se alătură Balkan River Defence, unul din cele mai active ONG-uri la nivel internațional în lupta salvării râurilor din Europa.

ecologizare Green Adventure

Pe 20 aprilie 2019 are loc evenimentul „Live green every day”, organizat de Green Adventure și Let’s do it, Romania!, cu participarea Balkan River Defence, o mișcare ce combină sporturile de aventură cu știința, pentru a proteja râurile din Europa.

Acțiunea de ecologizare va avea loc pe malurilor râului Buzău, din zona Nehoiu, și ale râului Basca Rozilei, din zona Gura Teghii – Varlaam.

„Din moși-strămoși, albia unui râu a fost folosită ca o groapă de gunoi pentru satul sau localitatea care se află în proximitate. Până de curând, însă, gunoiul menajer era 100% organic. In procesul de «evoluție» au apărut deșeurile chimice și plastice, foarte nocive pentru mediu, iar obiceiurile nu s-au schimbat. Pentru că cel mai bun exemplu este cel propriu, noi vrem să le arătăm acestor oameni cât de frumos și cât de viu este un râu de munte și cum acest «miracol» poate fi contaminat de nepăsarea și neinstruirea lor”, transmit organizatorii pe Facebook.

ecologizare Green Adventure

Pentru a-i ajuta pe localnici să conștientizeze impactul pe care îl au asupra mediului, Green Adventure le va oferi acestora un program gratuit de rafting pe cele două râuri.

Seara va avea loc vizionarea filmului „The Undamaged”, realizat de echipa Balkan River Defence, care spune povestea unui grup de prieteni care, cu ajutorul caiacelor, încearcă să protejeze râurile amenințate de construirea hidrocentralelor inutile din Europa. Apoi urmează o petrecere cu foc de tabăra, muzică, dans și mâncare la ceaun și băutură din partea organizatorilor.

ecologizare Green Adventure

Cazarea și transportul vor fi acoperite de către participanți, care trebuie să completeze acest formular. Mai multe informații pot fi solicitate la office@greenadventure.ro.

În 2018, Green Adventure a realizat un eveniment asemănător pentru râul Jiu și Parcul Național Defileul Jiului.

Citește și:
Administația Națională Apele Române a început o operațiune de ecologizare a lacului Bicaz

FOTO. Un pârâu din România, plin de PET-uri

Comentarii

comentarii