O activist─â de mediu a devenit consilier onorific la Ministrului Mediului

in EcoLIFESTYLE 7 January 2020 148 Views

Teodora Alina Sincule╚Ť, activist─â de mediu, a devenit la ├«nceputul acestui an consilier onorific la Ministrului Mediului. ├Än calitate de biolog la Administra╚Ťia Parcului Na╚Ťional Semenic – Cheile Cara╚Öului, unde a lucrat 14 ani, ea a raportat regulat ilegalit─â╚Ťile sesizate, fapt pentru care a fost ÔÇ×persecutat─â ani la r├ónd de RomsilvaÔÇŁ.

Potrivit paginii de Facebook ÔÇ×Stop defri╚Ö─ârilorÔÇŁ, biologul a participat la realizarea unui plan de management care s─â protejeze 50% din Parcul Na╚Ťional Semenic, a militat pentru stoparea exploat─ârilor ├«n rezerva╚Ťiile naturale ╚Öi a luat atitudine pentru protejarea p─âdurii. ├Än plus, a sesizat public ilegalit─â╚Ťile ╚Öi infrac╚Ťiunile comise de ╚Öefii Romsilva de la Bucure╚Öti ╚Öi din administra╚Ťia parcului.

ÔÇ×Pentru aceast─â atitudine corect─â, func╚Ťionari corup╚Ťi din Regia Na╚Ťional─â a P─âdurilor – Romsilva au h─âr╚Ťuit-o, presat-o, intimidat-o ├«n cel mai abject mod. ├Än final au aplicat abuziv sanc╚Ťiuni ╚Öi i-au intentat c├óteva procese ├«n justi╚Ťie, ├«n mod fals. ├Än urm─â cu un an ╚Öi-a dat demisia ╚Öi a continuat s─â lupte pentru protejarea parcului na╚Ťional ╚Öi protejarea legiiÔÇŁ, scriu administratorii paginii ÔÇ×Stop defri╚Ö─ârilorÔÇŁ.

Organiza╚Ťia de mediu Agent Green a salutat numirea Teodorei Sincule┼ú ├«n postul de la Ministerul Mediului, despre care spune c─â a fost ÔÇ×persecutat─â ani la r├ónd de Romsilva ╚Öi ├«n cele din urm─â for╚Ťat─â s─â ├«╚Öi dea demisia din postul de biolog al Parcului Na╚Ťional SemenicÔÇŁ.

Despre planurile de viitor, consilierul a declarat, pentru Adev─ârul: ÔÇ×├Än primul r├ónd, parcurile na╚Ťionale ┼či tot ce ├«nseamn─â situl Natura 2000 ┼či tot ce ├«nseamn─â natur─â, pentru asta o s─â m─â zbat. Trebuie s─â existe limite, pentru c─â dac─â nu exist─â aceste limite este un haos total ├«n ceea ce ├«nseamn─â situa┼úia de reglementare. A┼ča cum a fost p├ón─â acum s-au ignorat total limitele ariilor protejate din Rom├ónia. Limitele astea trebuie s─â fie publice ┼či s─â intre ├«n vigoare. P├ón─â acum a fost o b─âtaie de joc! Toate actele normative, absolut tot ce s-a f─âcut p├ón─â acum a fost ilegalÔÇŁ.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii