Activiştii de mediu din Indonezia l-au dat în judecată pe preşedintele ţării pentru calitatea aerului

in Aer, Autoritati, Poluare 7 August 2019 73 Views

Grupurile de mediu l-au dat în judecată pe Joko Widodo, președintele indonezian, și mai mulți oficiali guvernamentali pentru înrăutățirea calității aerului din Capitală, Jakarta, unul dintre orașele cele mai congestionate din lume.

Jakarta este clasat constant în top 10 cele mai poluate orașe din lume, potrivit Air Visual, un grup din Elveția, care monitorizează calitatea aerului.

Locuitorii din Jakarta au reclamat în ultimele săptămâni calitatea aerului, utilizatorii de social media postând fotografii cu oraşul învăluit într-un smog dens. 

Indicele calităţii aerului din Jakarta a fost cel mai scăzut din lume luna trecută. “Guvernul nu poate ignora pur şi simplu problema poluării”, a declarat activista Melanie Soebono, care a participat la audiere la Judecătoria Centrală din Jakarta. 

”Să ne bucurăm de aer curat este dreptul nostru ca cetăţeni”, a spus ea.

Trei guvernatori din insula Java precum şi miniştrii Mediului şi Sănătăţii sunt copârâţi în proces. 

Ministerul Mediului a insistat asupra faptului că la Jakarta şi în zonele înconjurătoare calitatea aerului este în limite normale în general, deşi a admis pericole pentru unele categorii de persoane. 

”Datele noastre zilnice arată o calitate a aerului bună. Doar că uneori a atins niveluri nesănătoase pentru grupuri de oameni vulnerabili, cum ar fi copiii şi persoanele în vârstă”, a declarat directorul general de la departamentul pentru controlul poluării din cadrul ministerului, Karliansyah.

De asemenea, unii locuitori s-au plâns de probleme respiratorii.

Nivelurile de poluare din orașul cu peste 10 milioane de locuitori au crescut în ultimele săptămâni până la aproape de cinci ori mai mult decât cel recomandat de Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) din SUA.

Comentarii

comentarii