Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Activitatile agricole amplifica efectul schimbarilor climatice

Un nou raport de la Greenpeace arata modul direct si indirect in care agricultura influenteaza schimbarile climatice si sugereaza modul in care sectoarele isi pot limita emisiile, informeaza GreenBiz.

„Impactul de mediu al industriei fermiere a atins un nivel critic. Guvernele trebuie sa sprijine activitatile agricole care nu actioneaza impotriva naturii”, a declarat Jan van Aken, reprezentant Greenpeace pentru agricultura.
Se estimeaza ca agricultura este responsabila pentru 17% pana la 32% din emisiile de gaze cu efect de sera produse de activitatile umane.

Principala cauza ramane folosirea excesiva a fertilizatorilor. Mai mult de jumatate din fertilizatori ajung in atmosfera sau in ape si, in fiecare an, se inregistreaza 2.1 miliarde de tone de emisii de dioxid de carbon.
Metanul provenit de la cirezile de vite este a doua sursa de poluare in agricultura.Defrisarea padurilor si a vegetatiei pentru a crea spatiu pentru plantatii distruge surse importante de absorptie ale carbonului.

Raportul Greenpeace cere mai multa atentie in folosirea fertilizatorilor pentru a reduce emisiile excesive de gaze cu efect de sera si pentru a limita poluarea resurselor de apa.

Organizatia mai face si alte precizari care vizeaza scaderea cererii mondiale de carne si cultivarea unor plante care absorb dioxidul de carbon.

Brian Halweil, expert agricol al Worldwatch Institute, sustine ca, desi fermierii contribuie la incalzirea globala, tot ei se lupta cu efectele ei devastatoare. El ii sfatuieste pe fermieri sa se axeze pe culturi variate pentru a-si limita vulnerabilitatea in fata schimbarilor climatice si sa foloseasca mai putini fertilizatori.

Raportul Greenpeace subliniaza ca politicile guvernamentale care promoveaza monoculturile si descurajeaza autosuficienta fermierilor locali ameninta viitorul fermierilor si contribuie la amploarea schimbarilor climatice.

Acest articol a fost preluat cu acordul GreenBiz

Foto: bradford.gov.uk

spot_img

Ultimele știri