Actorul din „Joker” a fost arestat la un protest pentru mediu

in EcoLIFESTYLE, Schimbări Climatice 11 January 2020 210 Views

Joaquin Phoenix, actorul care l-a interpretat pe Joker în filmul cu același nume, a fost arestat vineri, la Washington, după ce a participat la un protest organizat de actrița și activista Jane Fonda, pe tema schimbărilor climatice. Tot atunci a fost arestat și actorul Martin Sheen.

Începând cu luna octombrie, actriţa Jane Fonda a organizat, în fiecare vineri, manifestații din faţa clădirii Congresului SUA – sub numele de Fire Drill Fridays, iar de mai multe ori a fost arestată. La cel mai recent protest, de ieri, au participat și actorii Joaquin Phoenix – câștigător al premiului cel mai bun actor într-o dramă, la Globurile de Aur – și Martin Sheen, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmul „Apocalypse now” sau serialul „Aripa de Vest”.

Joaquin Phoenix a ținut, cu ocazia acestui protest, un discurs în care i-a condamnat pe reprezentanții industriei cărnii și a produselor lactate pentru rolul pe care îl au în schimbările climatice, la nivel global.

 „Țara noastră trebuie să se trezească”, a spus Phoenix, cu acest prilej, potrivit CNN.

Acesta a fost cel de-al 14-lea protest organizat de Jane Fonda – și ultimul, pentru că actrița trebuie să se întoarcă la Los Angeles, iar până acum i s-au alăturat multe vedete, printre care Ted Danson, Catherine Keener, Brooklyn Decker și Diane Lane.

Phoenix și Martin Sheen au fost arestați, alături de alți 145 de protestatari, de poliția din Washington, sub acuzația  de „aglomerare, obstrucționare și incomodare a accesului pe treptele Capitoliului”.

Jane Fonda, o legendă a cinematografiei americane, devenită după anii 1970 o înfocată activistă pacifistă şi feministă, a iniţiat la vârsta de 81 de ani o mişcare de nesupunere civilă inspirată de tânăra suedeză Greta Thunberg.

„Am fost inspirată de Greta Thunberg şi de tinerii elevi grevişti din lumea întreagă”, a explicat cunoscuta actriţă, revendicând „privilegiul” conferit de notorietatea sa pentru a reaminti oamenilor „că ne confruntăm cu o criză care ar putea decide dacă generaţiile următoare, copiii şi nepoţii noştri, vor avea un viitor”.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii