Adevarul: Haine din gunoaie la Festivalul de publicitate

in Deseuri 28 September 2007 126 Views

O linie vestimentara creata din deseuri si materiale reciclabile a fost prezentata in cadrul Festivalului de publicitate neconventionala Adfel, de catre voluntarii Asociatiei "Salvati Delta – AC". Defilarea a avut loc pe terasa La Motoare, a Teatrului National din Bucuresti.

Patru modele au purtat haine din deseuri, reprezentand poluarea apei si a aerului, poluarea fonica si sociala. "In cadrul unui workshop creativ, noi am creat o linie vestimentara din materiale reciclabile. Patru personaje, suta la suta reciclabile, reprezentand tot atatea tipuri de poluare, transmit tuturor un mesaj ecologic si ne invita pe fiecare sa avem o alta atitudine fata de deseuri", a spus Ioan Colbeanu, de la "Salvati Delta – AC" la inceperea paradei. Confectionarea hainelor din pungi, celofane, hartii si cartoane a fost coordonata de Maria Alexe.

Garderoba salveaza mediul

Cele patru vestimentatii erau haine 100% purtabile. "Ganditi-va de doua, trei ori inainte de a arunca lucrurile, pentru ca, iata, ce lucruri minunate puteti face cu ele", a adaugat Ioan Colbeanu. Organizatorii au notat cu umor ca un studiu rea­lizat pe un esantion reprezentativ de impatimiti ai modei arata ca numarul celor care vor folosi deseurile si materialele reciclabile drept articole vestimentare si accesorii va creste alarmant pana in 2009. "Specialistii ar putea remarca in curand disparitia misterioasa a poluarii cu deseuri din mediul inconjurator", a declarat un reprezentant al "Salvati Delta".

Pentru mai multe informatii viziteaza Adevarul

Comentarii

comentarii