Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Adevarul: Poluarea de la Marea Neagra costa 12 milioane de dolari

Pe langa cele 2.000 tone de titei, muncitorii au de curatat si produsele chimice transportate de alte doua nave scufundate. Ecologistii spun ca refacerea ecosistemului marin va dura cel putin 10 ani.

O prima estimare a autoritatilor rusesti arata ca poluarea cu petrol de saptamana trecuta va costa peste 12,4 milioane de dolari. "In total, pagubele produse de poluare vor fi in jur de 304 milioane de ruble", a declarat Nikolai Bezirganin, directorul agentiei locale de pescuit, citat de agentia Interfax.

Nikolai Bezirganin a precizat ca estimarea facuta include costurile curatarii petei de petrol in urmatorii 10 ani si refacerea ecosistemului din apele Marii Negre si Marii Azov, unde s-a produs accidentul.

Tot la sfarsitul saptamanii trecute, ministerul rus pentru situatii de urgenta a informat ca a finalizat masurile de evacuare a combustibilului si incarcaturii de substante petroliere de la bordul cargourilor "Circa 5,5 tone de combustibil au fost aduse la tarm, iar aproximativ 2,5 tone de substante au fost imprastiate pentru a neutraliza actiunea pacurii ce a ajuns in apa", au indicat surse ale ministerului.

2.000 de studenti curata zona

Pentru ca exista insa riscul ca in apa sa se deverseze inca 50 de tone de sulf din cargourile esuate, oficialii de la Agentia rusa de mediu au hotarat ca actiunile de colectare a pacurii din apa sa continue si in aceasta saptamana.

Pana acum a fost curatata o suprafata de 16 kilometri din zona de tarm, fiind colectata o treime din pacura deversata in mare. In lupta cu mareea de petrol din Stramtoarea Kerci au fost mobilizati circa 2.000 de studenti din cadrul institutiilor de invatamant superior din regiunea Krasnodar, situata in sudul Rusiei.

Desi autoritatile ruse spun ca operatiunea de curatare va dura cinci ani, ecologistii de la organizatiile neguvernamentale arata ca purificarea zonei va dura mult mai mult timp.

Ei argumenteaza ca in locul unde petrolierul rus Volganeft s-a rupt in doua si a imprastiat 2.000 tone de titei in apa a ramas in continuare o pata neagra.

Pentru mai multe informatii vizitati Adevarul

spot_img

Ultimele știri