Adevarul: Sa pastram apele curate! continua pana in octombrie

in Poluare 3 July 2008 112 Views

Administratia Nationala “Apele Romane" (ANAR), in parteneriat cu Holcim Romania, a initiat o actiune de montare a cosurilor de gunoi pe malurile raurilor si in zona falezelor litorale care a debutat la Mangalia in perioada 17-22 iunie.

Aceasta campanie nationala de de responsabilizare ecologica a cetatenilor si autoritatilor denumita “Sa pastram apele curate!" continua pana pe data de 9 octombrie, iar valoarea totala a acestui proiect se ridica la 90.000 euro, dupa cum a spus, de curand, Marius Postelnicescu, directorul general al ANAR.

Cosuri colorate de la Holcim

“Cosurile sunt amplasate in zone cu afluenta turistica, astfel incat toti cei care trec prin aceste locuri sa aiba conditii optime pentru a depozita deseurile pe care le genereaza. Fiecare locatie in care sunt sau vor fi amplasate cosuri in cadrul campaniei “Sa pastram apele curate”, beneficiaza de seturi de cate trei cosuri colorate diferit, pentru colectarea selectiva a deseurilor" a declarat, in exclusivitate pentru “Adevarul", Mugur Badarau, specialist relatii publice Holcim.

Cosurile sunt golite de catre companiile de salubritate care opereaza in zonele respective, la intervale optime, iar pentru locatiile in care sunt amplasate cosuri se semneaza un protocol cu primaria activa in zona respectiva astfel incat si aceste cosuri sa intre in circuitul de salubrizare.

“In saptamana 10-15 iulie, alte actiuni de ecologizare si de montare de cosuri se vor desfasura pe litoral in Eforie Nord, Eforie Sud sau Costinesti. Pana la sfarsitul lunii septembrie vor urma si alte actiuni si in zone turistice din Ialomita, Calarasi ori Braila" a mai spus Mugur Badarau.

Pentru mai multe informatii viziteaza Adevarul

Comentarii

comentarii