Adevarul: Stelute de mare pentru plaje curate

in Uncategorized 14 September 2007 89 Views

Organizatia neguvernamentala Mare Nostrum a acordat, la sfarsitul sezonului estival, stelute de mare operatorilor de plaja parteneri in proiectul "Litoral curat". Aceasta masura a fost prevazuta pentru motivarea operatorilor in a oferi servicii de calitate turistilor.

In functie de gradul de curatenie al plajei, fiecare operator poate obtine, pentru sectorul sau, de la una la cinci stelute de mare. Initiativa a fost bine primita de catre operatorii de plaja, acestia alegand sa afiseze bannerul in locuri cat mai vizibile.Stelutele de mare au fost acordate in urma sesiunilor periodice de monitorizare a calitatii plajei, efectuate de catre voluntarii organizatiei Mare Nostrum.

In acest sens, acestia au parcurs saptamanal toti cei aproximativ 55 km de plaja turistica. “Numarul maxim de stelute au fost sectoarele de plaja din Mangalia si Eforie Sud. Sectoarele din Mamaia si Constanta insa, s-au dovedit a fi cel mai putin curate" a spus Cosmin Barzan, director de programe la Mare Nostrum. Proiectul “Litoral curat" vizeaza printre altele, cresterea gradului de initiativa civica a turistilor si locuitorilor din localitatile din zona costiera cu privire la colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea materialelor.

Pentru mai multe informatii vizitati Adevarul

Comentarii

comentarii