Adidas și Parley investesc 1 milion de dolari pentru a sprijini programul educațional Parley Ocean School

in Poluare 28 May 2019 70 Views

Adidas și Parley investesc 1 milion de dolari proveniți din inițiativa Run for the Oceans 2018 pentru a sprijini Programul Parley Ocean School, cu scopul de a educa și ajuta 100.000 de tineri din zonele de coastă afectate să ia atitudine față de situația nefavorabilă a oceanelor.

În 2018, adidas a creat o mișcare globală prin inițiativa Run for the Oceans, unind aproape un milion de alergători în întreaga lume și adunând un milion de dolari pentru partenerul Parley For The Oceans. Până în prezent, fondurile strânse au contribuit la educarea și încurajarea a 100.000 de tineri și a familiilor acestora, care trăiesc în zonele de coastă afectate de poluarea cu plastic, să acţioneze făcând parte din Programul Parley Ocean School.

Doar în 2018, parteneriatul a făcut posibilă confecționarea a cinci milioane de perechi de pantofi din plastic reciclat din oceane.

În 2019, pentru gama Parley 2019, compania va produce un număr record de 11 milioane de perechi de pantofi folosind deșeuri de plastic marin prelucrate. Campania din acest an inteționează să unească un număr record de praticipanți care vor alerga pentru oceane, cu obiectivul de a strânge 1,5 milioane de dolari. Pentru fiecare kilometru alergat între 8 și 16 iunie, Adidas va dona 1 dolar programelor Parley Ocean School, fiecare dolar urmând să fie folosit în următoarea fază a parteneriatului prin dezvoltarea și lansarea platformei tinerilor activiști Parley.

Impactul nevăzut asupra mediului pe care industria modei nu vrea să îl știi

Cu scopul de a implica mai mulți tineri decât oricând și de a inspira schimbări de comportament pe termen îndelungat, platforma va găzdui un curriculum digital care să le ofere elevilor abilitățile, instrumentele și cunoștințele necesare pentru a proteja oceanele planetei. De asemenea, va acționa ca un spațiu digital în care tinerii se pot uni, pot împărtăși idei și pot avea acces la evenimente, mentori și instrumente. Înscrierile pentru platforma digitală a tinerilor activiști Parley vor începe în data de 8 iunie, odată cu Ziua Mondială a Oceanelor.

“Criza poluării cu plastic a apelor a devenit extrem de urgentă. Înrăutățim zilnic situația, prin plasticul pe care îl folosim și îl aruncăm. Cunoaștem statisticile și suntem conștienți de această problemă. Acum trebuie să acționăm. […[. Anul acesta ne-am setat obiectivul de a realiza 11 milioane de perechi, interceptând cantități mari de plastic înainte de a intra în oceane. Ne-am angajat de asemenea să folosim pentru produsele noastre doar poliester 100% reciclat până în anul 2024. Ne provocăm pe noi înșine și pe cei din jurul nostru să fie atenți la deciziile pe care le iau și la impactul lor asupra viitorului, nu numai asupra industriei noastre, ci și asupra planetei noastre”, a declarat Alberto Uncini Manganelli, General Manager Adidas Running.”

În paralel cu Run for the Oceans 2019, adidas lansează colecția Alphabounce+ Parley și o gamă completă de noi articole de îmbrăcăminte sport fabricate din deșeuri de plastic prelucrate.

Însă cercetătorii atrag atenția că hainele din fibre sintetice poluează oceanele cu microplastice, care ajung în mediul înconjurător de fiecare dată când hainele sunt spălate. Industria modei a contribuit la poluarea oceanelor cu aproximativ 1.4 milioane de trilioane de fibre de plastic din cauza utilizării fibrelor sintetice cum ar fi poliesterul, acrilicul și nailonul, conform Programului Națiunilor Unite pentru Mediu.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii