Adidas va folosi doar plastic reciclat pentru produsele sale până în 2024

in Poluare 20 July 2018 107 Views

Compania Adidas și-a luat angajamentul de a folosi doar plastic reciclat în toate produsele sale până în 2024.

Adidas va renunța la toate materialele plastic virgine, inclusiv la poliester nou, un material des folosit pentru articolele de îmbrăcăminte sport care este găsit în aproximativ 50% dintre produsele Adidas.

Compania va renunța și la plasticul virgin folosit în birouri, depozite, centre de distribuție și magazine, o măsură ce va salva aproximativ 40 de tone de plastic pe an. Adidas a înlocuit pungile de plastic din magazine cu pungi de hârtie în 2016.

Pentru început, colecțiile de primăvară și vară din 2019 vor conține aproximativ 41% poliester reciclat.

Nu este pentru prima dată când compania germană ia măsuri de reducere a poluării cu plastic. În 2015, Adidas a lansat o serie de adidași făcuți din plase de pescuit confiscate de către grupul de conservare Sea Shepherd de pe o navă de braconaj, în colaborare cu Parley for the Oceans, ca răspuns la criza poluării oceanelor. În 2016, compania a fabricat 7,000 de perechi de încălțăminte făcute din plastic reciclat, iar în 2017, toate cele 1 milion de perechi fabricate au fost vândute.

Compania se așteaptă la o creștere a vânzărilor pentru seria Parley și estimează că vor fi vândute în jur de 5 milioane de perechi.

Kristen Brodde, director „Detox My Fashion” la Greenpeace, a declarat că inițiativa Adidas este un pas în direcția bună, dar că nu a mers destul de departe în abordarea problemei risipei din industria de fashion.

„Pentru a fi cu adevărat sustenabile, companii ca Adidas trebuie să producă mai puține articole care să fie mai durabile și mai ușor de reparat. Pentru a rezolva problema deșeurilor de plastic, trebuie să nu mai producem din start atâta plastic, și pentru a face industria de fashion mai sustenabilă, să regândim un sistem care promovează noi trenduri în fiecare săptămână.”

carturesti.ro

În ultima perioadă, mai multe companii globale au început să ia măsuri pentru reducerea utilizării plasticului. Lanțuri de supermarketuri cum ar fi Lidl și Kaufland își vor reduce consumul de plastic cu 20% până în 2025 și vor renunța la anumite articole de plastic. Starbucks va elimina paiele de unică folosință din plastic și are în plan fabricarea unor pahare reciclabile și compostabile. Alte cafenele, magazine și restaurante independente au început să renunțe la plastic și să ofere alternative prietenoase cu mediul în schimb.

Comentarii

comentarii