Adidas lansează o colecție de pantofi pentru alergare 100% reciclabili

in Business 19 April 2019 228 Views

Compania Adidas a dezvăluit o nouă colecție de adidași pentru alergare care sunt 100% reciclabili. Aceștia vor putea fi returnați la magazinele companiei pentru a fi reciclați și transformați într-o nouă pereche de încălțăminte, fără a risipi niciun material.

Futurecraft Loop sunt făcuți dintr-un singur material, poliuretan termoplastic reutilizabil (TPU), fiind construiți fără ajutorul adezivilor sau a altor chimicale. Aceștia pot fi returnați la Adidas, unde sunt spălați, transformați în pelete și topiți pentru a obține componentele pentru o nouă pereche de încălțăminte, fără a risipi niciun material.

„Futurecraft Loop este primul nostru pantof pentru alergare care este făcut pentru a fi refăcut. Eliminarea deșeurilor din plastic din sistem este primul pas, dar nu ne putem opri acolo.[…] Următorul pas este să punem capăt conceptului de „deșeu” în întregime. Visul nostru este că poți să continui să porți aceeași pereche de pantofi iar și iar.”, a declarat Erik Liedtke, membru al comitetului executiv Adidas.

Cu toate acestea, în prezent Adidas nu poate încă să recicleze decât 5% din pantof, anunțând că au deja un prototip care poate fi reciclat în proporție de 50%.

Prima generație Futurecraft Loop a fost lansată în cadrul unui program pilot și va ajunge pe piață în 2020.

În 2015, Adidas a lansat o serie de adidași făcuți din plase de pescuit confiscate de către grupul de conservare Sea Shepherd de pe o navă de braconaj, în colaborare cu Parley for the Oceans, ca răspuns la criza poluării oceanelor. În 2016, compania a fabricat 7,000 de perechi de încălțăminte făcute din plastic reciclat, iar în 2017, toate cele 1 milion de perechi fabricate au fost vândute.

Anul trecut, compania Adidas și-a luat angajamentul de a folosi doar plastic reciclat în toate produsele sale până în 2024.

Comentarii

comentarii