Administrația Fondului pentru Mediu prelungește programul privind gestionarea deșeurilor

in Poluare 15 January 2019 374 Views

Administrația Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de depunere a  dosarelor de finanțare în cadrul Programului privind gestionarea deșeurilor până la data de 29 martie 2019.

Scopul programului este de a conştientiza publicul cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje, deşeurilor de echipamente electrice şi electronice DEEE), deşeurilor voluminoase, deşeurilor provenite din construcţii şi demolări, precum şi cu privire la drepturile şi obligaţiile ce revin persoanelor fizice în circuitul gestionării deşeurilor, precum şi cu privire la posibilităţile de colectare existente la nivel local.

Depozitele de deșeuri îngropă cazul României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

Bugetul programului este de 25 milioane de lei, beneficiarii acestui program fiind atât Ministerul Mediului, cât și unitățile administrativ-teritoriale, inclusiv Municipiul București, care vor putea realiza activitățile de informare a publicului prevăzute în ghidul de finanțare.

Bugetul alocat fiecărei unități administrative teritoriale – județ, inclusiv Municipiului București este repartizat în funcţie de populaţia fiecărui judeţ, aceste informații fiind publicate pe pagina de internet a AFM.

Deșeurile de plastic ar putea fi folosite drept combustibil pentru mașinile hibride

 

Comentarii

comentarii