Administra╚Ťia Fondului pentru Mediu, sprijin pentru mediul de afaceri

in Business, Legislatie 19 March 2020 143 Views

Administra╚Ťia Fondului pentru Mediu a preg─âtit o serie de m─âsuri pentru spijinirea mediului de afaceri, av├ónd ├«n vedere contextul economic dificil cauzat de r─âsp├óndirea infec╚Ťiei cu virusul COVID-19.

Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay

Astfel, institu╚Ťia suspend─â sau, dup─â caz, instituie ne├«nceperea execut─ârii silite a crean╚Ťelor bugetare. ├Än acest sens, nu se mai emit soma╚Ťii, popriri asupra disponibilit─â╚Ťilor b─âne╚Öti ╚Öi a veniturilor urm─âribile ╚Öi nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excep╚Ťie fac sumele provenite din hot─âr├órile judec─âtore╚Öti pronun╚Ťate ├«n materie penal─â.

De asemenea, se suspend─â ac╚Ťiunile de control fiscal (a inspec╚Ťiilor fiscale) cu excep╚Ťia verific─ârilor ce pot fi efectuate de la distan╚Ť─â, precum ╚Öi a cazurilor de evaziune fiscal─â, acolo unde sunt indicii ├«n acest sens.

├Än plus, se am├ón─â termenul de depunere a declara╚Ťiilor privind obliga╚Ťiile la Fondul pentru mediu, de la data de 25 martie 2020 p├ón─â la data de 25 aprilie 2020.

M─âsurile vor fi aplicate pe perioada c├ót ├«n Rom├ónia este declarat─â stare de urgen╚Ť─â, cu posibilitatea de prelungire, ├«n func╚Ťie de evolu╚Ťia situa╚Ťiei.

Comentarii

comentarii