Administraţia Trump blochează normele de mediu impuse industriei auto în timpul lui Obama

in Business, Poluare, Transport 8 August 2018 35 Views

Administra╚Ťia Trump a anun╚Ťat c─â preg─âte╚Öte un plan pentru a revizui standardele stricte privind economia de combustibil impuse industriei automobilului ├«n timpul administra┼úiei lui Barack Obama, potrivit lui Andrew Wheeler, noul ╚Öef interimar al Agen╚Ťiei pentru Protec╚Ťia Mediului (EPA).
Produc─âtorii de automobile, oficiali de stat, ecologi╚Öti ╚Öi autorit─â╚Ťile federale de reglementare au convenit ├«n 2012 s─â creasc─â eficien╚Ťa vehiculelor p├ón─â la o medie de 34,5 mile pe galonul de benzin─â (mpg) p├ón─â ├«n 2016 ├«n ├«ntreaga flot─â de ma╚Öini ╚Öi camioane americane, standardul urm├ónd s─â creasc─â anual p├ón─â c├ónd ajunge la 54,5 mpg p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului 2025.
ÔÇŁNoi onor─âm promisiunea pe care pre┼čedintele Trump le-a f─âcut-o americanilor de a aduce o solu┼úie la problema economiei de carburant ┼či a normelor emisiilor de dioxid de carbon (CO2)ÔÇŁ, a anun┼úat┬áAndrew Wheeler, directorul EPA.

Este de a╚Öteptat ca EPA s─â fac─â un anun╚Ť comun cu departamentul de transport prin care s─â ofere alternative la standardele de eficien╚Ť─â energetic─â programat─â. Decizia va revizui standardele mpg stabilite dup─â anul 2021 ╚Öi nu va afecta cre╚Öterile de eficien╚Ť─â a consumului de combustibil care sunt deja introduse pe parcursul urm─âtorilor trei ani.

Este posibil ca mi╚Öcarea s─â fie salutat─â de produc─âtorii de automobile din SUA, ├«ns─â cu siguran╚Ť─â va fi ciriticat─â de grupurile de mediu, dar ╚Öi de autorit─â╚Ťile din California, statul cel mai populat ╚Öi un lider ├«n eficien╚Ťa consumului de combustibil.

ÔÇŁPropunerea noastr─â este s─â se ajung─â la un echilibru de reglementare fondat pe informa┼úiile cele mai recente ┼či s─â se pun─â ├«n aplicare o solu┼úie pentru cele 50 de state care s─â permit─â mai multor americani s─â poat─â s─â cumpere un vehicul mai pu┼úin poluant, sigur, nou ┼či mai pu┼úin scumpÔÇŁ, a ad─âugat el.

Pre╚Öedintele Donald Trump a precizat de mult timp c─â dore╚Öte s─â revizuiasc─â politicile privind kilometrajul Obama, iar ├«n aprilie, fostul pre╚Öedinte EPA,┬áScott Pruitt, a declarat c─â administra╚Ťia va ├«ncepe procesul, f─âr─â s─â dea detalii.

Produc─âtorii auto au priviri ├«mp─âr╚Ťite privind cel mai bun mod de ac╚Ťiune

Un purt─âtor de cuv├ónt al Ford a citat o lucrare recent─â de la directorul executiv Jim Hackett ╚Öi pre╚Öedintele Bill Ford spun├ónd: “Sprijinim cre╚Öterea standardelor de ma╚Öini curate p├ón─â ├«n 2025 ╚Öi nu cerem o retrogradare”.

“Priorit─â╚Ťile noastre pentru modernizarea standardelor includ necesitatea unui set na╚Ťional de cerin╚Ťe ├«n care California ╚Öi guvernul federal ajung la un acord la nivel na╚Ťional”, se arat─â ├«ntr-un comunicat al General Motors. “A╚Ötept─âm cu ner─âbdare s─â revizuim standardele propuse odat─â publice ╚Öi angajat s─â colaboreze cu toate p─âr╚Ťile pentru a contribui la atingerea acestor obiective”

Fiat Chrysler a refuzat s─â comenteze.

 

Comentarii

comentarii