Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

VIDEO. O adolescentă a strâns 50.000 de mingi de golf din ocean

Pasionată de scufundări, o adolescentă de 18 ani din California a început să adune mingile de golf din ocean. Până acum a strâns 50.000 și a publicat o lucrare științifică despre cum afectează acestea viața marină.

mingi de golf
Foto: The plastic pick-up

Alex Weber este pasionată de scufundări și face asta de când era mică, împreună cu tatăl său. Acum, la 18 ani, poate să-și țină respirația timp de două minute, iar tatăl său, cinci minute.

În 2016, când cei doi se scufundau în apele de lângă clubul de golf Pebble Beach, fata a remarcat un covor de mingi de golf aflate în diferite stadii de degradare. A început să le adune și a strâns, într-o singură zi, 2.000 de mingi. De atunci a colectat 50.000, însemnând 2,5 tone de deșeuri care sunt depozitate în garajul părinților săi.

sportday.ro

Pe parcurs ce făcea curat pe fundul oceanului, fata colecta și date și voia să înțeleagă dacă mirosul puternic pe care îl emană aceste mingi este sulfură de dimetil, un produs chimic pe bază de plastic care se pune uneori în mâncarea animalelor.  

Îndrumată de omul de știință Matthew Savoca, de la Universitatea din Stanford, care studiază deșeurile de plastic din ocean, dar și de tatăl său, Michael Weber, adolescenta a publicat o lucrare științifică despre descoperirile sale.

Foto: The plastic pick-up

Cercetătorul a însoțit-o pe Alex în acțiunile sale de colectare și spunea că, de multe ori, caiacul în care strângeau mingile trebuia să fie împins de greu și de plin ce era.

„Când eram în apă, auzeam «plink, plink». Ne uitam pe deal și vedeam mingi de golf care zburau direct în ocean chiar atunci când noi le colectam pe cele din apă”, a povesti acesta pentru NPR.

Potrivit lucrării, mingile au un strat de poliuretan care se degradează în timp, dar și compuși de zinc, care sunt toxici. Deși cele 50.000 de mingi găsite elimină cantități foarte mici din aceste chimicale în apă, problema este că acestea se degradează și se transformă în microplastic pe care vietățile marine l-ar putea mânca.

Tree Hugger explică, potrivit datelor din lucrare, impactul pe care îl are un singur club de golf: „Dacă un jucător de la Pebble Beach pierde în apă între 1 și 3 mingi, iar clubul găzduiește 62.000 de partide de golf pe an, atunci între 62.000 și 186.000 de mingi intră în ocean anual. Înmulțit cu 34.011 cluburi de golf la nivel mondial care sunt așezate în apropierea oceanelor și râurilor, rezultă o adevărată problemă”.

Foto: The plastic pick-up
spot_img

Ultimele știri