Aeroportul Internaţional Henri Coandă a fost acreditat la nivel 3 pentru emisiile de carbon

in Business, Transport 10 October 2018 74 Views

Consiliul Internaţional al Aeroporturilor (ACI) a acordat Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni) certificatul de acreditare nivel 3 – “Optimizare” – în ceea ce priveşte emisiile de carbon.

“AIHCB a obţinut nivelul de acreditare “Optimizare”, ca recunoaştere a activităţii exemplare a aeroportului în gestionarea şi reducerea emisiilor sale de CO2 şi angajarea altor părţi interesate în acest demers, ca răspuns al industriei aeroportuare globale la provocările schimbărilor climatice”, se arată în certificatul de acreditare transmis de ACI Europa.

Potrivit CNAB, certificarea se acordă în urma unor analize detaliate, aplicate atât emisiilor de carbon, cât şi măsurilor luate de autorităţile/administraţiile aeroportuare şi de utilizatorii infrastructurilor aeroportuare (companii aeriene, agenţi de handling, refuelling, catering etc.).

Credibilitatea programului este asigurată de verificatori independenţi, iar în comitetul de avizare sunt reprezentate cele mai importante instituţii europene şi mondiale – Comisia Europeană, Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile, ONU, Eurocontrol, FAA, ECAC etc.

Recent, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a primit recertificarea pentru nivelul 1 (“Cartografiere’) şi pentru Aeroportul Internaţional Bucureşti Aurel Vlaicu (Băneasa).

Datele oficiale ale ACI arată că, de la începutul lunii octombrie până în prezent, există, în lume, 237 aeroporturi certificate, dintre care 133 în Europa (65% din totalul traficului european de pasageri). Din acest total, numai 87 au atins nivelul 3 (“Optimizare’) sau 3+ (“Carbon Neutru’).

Programul ACI Airport Carbon Accreditation, standardul global pentru managementul emisiilor de carbon în aeroporturi, a fost lansat Europa în 2009, iar din 2014 acoperă toate regiunile lumii, sprijinind comunitatea aeroporturilor în reducerea amprentei de carbon.

Comentarii

comentarii